В області надають безкоштовну правову допомогу

Відтепер жителям Тернопільської області не обов’язково їхати в обласний центр за безкоштовною правовою допомогою. В Головному територіальному управлінні юстиції у Тернопільській області повідомили про створення додаткових центрів в Кременці, Тернополі та Чорткові.

З липня держава надає безкоштовну юридичну допомогу не лише в кримінальних питаннях, а й у цивільних та адміністративних, фдля малозабезпечених верств населення. 

- Звернення про надання правових послуг подаються особами до місцевих центрів за місцем проживання, - говорить  в.о. начальника Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області Едуард Кольцов. - Цей проект потрібний, адже не всі громадяни мають кошти на кваліфікованого юриста, до того ж були додаткові витрати на дорогу в Тернопіль. Тепер безкоштовну допомогу надаватимуть в новостворених центрах в Кременці, Тернополі та Чорткові.

В управлінні зазначили, що юристів обиратимуть кращих з кращих - прозоро і за конкурсною основою. 

Право на отримання допомоги мають такі категорії населення: малозабезпечені особи, інваліди, діти-сироти, люди, які претендують на статус біженця, ветерани війни, учасники АТО та їх сім’ї, особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною.

Довідка.

Адреси центрів з надання вторинної безоплатної допомоги у Тернопільській області: м. Кременець – вул. Шевченка, 59А, м. Тернопіль  -вул. Шпитальна, 7,  м. Чортків – вул. Шевченка, 54.

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео