Тернополяни готуються до одного з найбільших свят – Покрови

Тернополяни готуються до одного з найбільших Богородичних свят – Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначатимемо через тиждень у середу, 14 жовтня. В цей час віряни з вдячністю приймають заступництво Пресвятої Діви Марії та згадують історичні події Візантійської епохи, з якої походить коріння національного українського свята.

Найбільшим празником у жовтні є Покрова Пресвятої Богородиці. Це свято належить до числа великих. Традиційно Покрова вважається покровителькою України. Особливо вшановували її запорізькі козаки і будували церкви на честь Покрови, а перед походами молилися Богородиці, аби вона допомагала у боях з ворогами. На Покрови Пресвятої Богородиці люди йшли в храми родинами, щоб в молитві випросити милості і заступництва Божої Матері.

– Кожен християнин, готуючись до свята Покрови повинен усвідомити , що Пресвята Богородиця тримає свій Покров над кожною людиною, і які б гріхи людина не мала, вона завжди має надію звернутися до Пресвятої Богородиці і знати, що вона їх не осудить, а своєю материнською любов’ю підтримає ось така надія має бути в кожного напередодні свята Покрови Пресвятої Богородиці, – розповідає священик Української православної церкви Київського Патріархату отець Сергій Стельмах.

Діва Марія є заступницею і хоронителькою всіх, хто звертається до неї в молитвах, і покриває їх покровом своєї любові. Люди, прохаючи в Бога помочі, завжди звертаються і до Неї, бо вважають, що Пресвята Богородиця, переживши мученицьку смерть свого сина, не допустить на землі неправди й несправедливості.

– Пресвята Богородиця по суті завжди охороняє, але ця людська злість, людська ненависть, через цю ворожнечу люди виходять з цього покрову. Але Пресвята Богородиця своїми сльозами, своєю любов’ю не осуджує нас, а навпаки відповідає своє любов’ю на нашу злобу, на наші сварки своїм милосердям, лагідністю, – каже Сергій Стельмах.

Джерело: tv4.te.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео