Великий портрет Шептицького не з’явиться на будинку в Тернополі

У Тернополі завершується фестиваль вуличного мистецтва "арТЕРвізія", в межах якого на будівлях мали з'явитись 6 малюнків.

Фестиваль був запланований давно, щоб організатори могли отримати усі необхідні дозволи. У Тернопіль з’їхались художники з різних куточків України, але в останній момент деякі тернополяни виступили проти вуличного мистецтва. Наприклад, в центрі на вул. Брюкнера, 3 був запланований портрет Шептицького, але незважаючи на зусилля організаторів, жителі будинку навпроти, чиї вікна виходять на стіну, вимагають зупинити проект.

- В нас є всі необхідні дозволи на малювання Андрея Шептицького саме в цьому місці, - каже організатор "арТЕРвізії" у Тернополі Олександра Стопник. - Все було погоджено з спілкою архітекторів, міською радою, міліцією, керівником ЖЕКу, жителями будинку, на якому мали малювати. Нас підтримали навіть священики, які допомагали підібрати цитату та родовий герб. Але мешканці будинку навпроти в останній момент вирішили нам завадити. Їх не влаштовує і сама постать, і те, що він має бути в чорно-білих тонах. Вони хотіли щось яскраве, наприклад поле з колосками. Сьогодні ми намагалися вирішити проблему з допомогою настоятелів УГКЦ, але переконати мешканців так і не вдалось.

Організатори бідкаються, що вся зроблена робота виявилась марною. Художники приїхали з Одеси, вони чекали 3 дні щоб розпочати роботу, але домалювати стіну їм не вдасться. На побіленій стіні вже є обриси Андрея Шептицького, але його мешканці будинку навпроти планують замалювати.

 

Юлія НІКІТІНА

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео