У Тернополі вишивають братську ікону

Робота над іконою триває уже понад півроку, а після того, як її повністю вишиють, то передадуть в одну із київських церков. На окладі братської ікони вирізьблять символи "Самооборони Майдани Тернопільщини": щит, каски, палиці, "коктейлі Молотова".

- За весь час існування "Самооборона" та бійці АТО стали взаємопов'язаними, - говорить активістка Лілія Мусіхіна. - Бо самооборонці дуже часто йдуть воювати пліч-о-пліч з іншими бійцями. І ми вирішили власноруч вишити таку братську ікону «Самооборони Майдану Тернопільщини» та бійців АТО. 

Ікону волонтери вишивають уже понад півроку. Робота дуже клопітка, адже ікона велика. Вишивають її бісером. 

- Вишивають усі наші хлопці, всі, хто приїжджає на ротації, - продовжує пані Мусіхіна. - Пізніше ми передамо ікону нашому капелану "Самооборони Майдану Тернопільщини" отцю Івану Гуні і він планує передати її у Київ. Там її зберігатимуть у виставлять у церкві.

Братська ікона від звичних ікон відрізнятиметься окладом, розповідає Лілія Мусіхіна. Якщо на інших іконах, як це прийнято, оклад рослинний, геометричний, то у цій іконі оклад зроблять характерним для "Самооборони Майдану Тернопільщини".

- Самооборона - це щит, каска, палиці, "коктейлі Молотова", - додає волонтерка. - Таким чином ми хочемо, щоб наступному поколінню щось таки залишилось від наших хлопців. До речі, якщо є бажаючі волонтери повишивати, тоді це буде братська ікона волонтерів, бійців АТО та "Самооборони Майдану Тернопільщини". 

Довідка. Бажаючі допомогти з вишиттям ікони можуть приходити у штаб "Самооборони Майдану Тернопільщини" за адресою вул. Грушевського, 1. Контактний номер:  098-596-26-80.

Джерело: 20 хвилин

 

Вибір читачів за тиждень

Відео