Найбільше від крадіїв постраждав Монастириський район

Проблема крадіжки енергообладнання завжди була актуальною для  енергетиків. У загальному в тернопільських енергетиків протягом 9 місяців 2015 року викрали 30,37  кілометрів алюмінієвих проводів, 56 кутників, дві опори та один трансформатор.

“Найціннішою є втрата  алюмінієвого проводу, – розповідає заступник головного інженера з розподільчих мереж ВАТ “Тернопільобленерго” Роман Дорош. – Викрадений алюмінієвий провід разом із відновлювальними роботами обійшовся енергетикам в суму майже 300 тисяч гривень, викрадені кутники разом з відновлювальними роботами – 64,04 тисячі гривень, трансформатор – 14,03 тисячі гривень й опори разом з відновлювальними роботами - у 3,68 тисячі гривень”.

Від рук крадіїв у 2015 році постраждали  сім районів області: Гусятинський, Збаразький, Козівський, Лановецький, Монастириський, Підгаєцький та Теребовлянський. У Підгаєцькому районі безслідно зникло 11,25  кілометра алюмінієвого проводу. Алюмінієві проводи також викрали в Гусятинському районі – 3,57 кілометра, в Збаразькому – 2,18 кілометра, в Лановецькому – 6,90 кілометра, в Монастириському – 5,73 кілометра та в Теребовлянському – 0,74 кілометра. В Козівському  районі злодії поцупили  трансформатор, а в збаразьких енергетиків  зникло дві опори.

Усі матеріали щодо крадіжок перебувають на розслідуванні в РВ УМВСУ.

ВАТ “Тернопільобленерго” постійно вживає різноманітних заходів з посилення охорони енергооб’єктів, проте зловмисники знаходять різні способи нанесення шкоди. Енергетики також наголошують, що злодій ніколи не переймається тим, що така крадіжка може спричинити послаблення стійкості опор та короткі замикання, що, у свою чергу, завдає додаткової шкоди безпосередньо ні в чому не винним громадянам.  Не кажучи про те, що крадій не переймається власним життям – під час скоєння такої крадіжки ймовірність бути враженим електричним струмом надзвичайно висока.

Джерело: gazeta1.com

Вибір читачів за тиждень

Відео