Через високий зміст заліза у воді водоканал проводить промивання труб

Через високий зміст заліза у воді, в Тернополі два рази на рік водоканал проводить промивання труб та відключає воду по всьому місті. Для того, щоб робити промивку значно рідше, у місті хочуть збудувати станцію знезалізення. Зараз цей проект на стадії проведення тендерів.

Тернопільський водозабір має станцію знезалізення, тому вміст заліза у воді, яка подається тернопільського добору, значно менший, ніж у воді із Верхньоівачівського водозабору, де станції немає. Проте, найбільше мікрорайонів користуються водою з другого водосховища.

«У Тернополі реалізується проект модернізації водопровідно-каналізаційного господарства міста в рамках підписаного договору між Україною та Світовим банком. Наразі цей проект на стадії проведення тендерів, роботи поки не ведуться. Ми плануємо, щоб тендер стартував у найближчих два місяці. За пів року будемо знати хто переможець, а у межах 18-ти місяців, з моменту підписання договору, проект буде реалізований», – каже директор КП «Тернопільводоканал» Володимир Кузьма.

Він зазначив, що навіть коли побудують станцію, промивки водопровідних труб будуть потрібні.

«Коли буде працювати ця станція, ми не зможемо повністю відмовитися від зупинок, але вони будуть проводитися не так часто: раз на один-два роки. Крім основної причини появи осаду в трубах та наявності заліза в природній воді є інші – ржавіння старих труб, яким по 30-50 років, які потрібно промивати», – говорить Володимир Кузьма.

 Джерело:  ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео