У Тернополі організують звукові і світлові шоу

Ноутбуки, відеокамери, акустичні системи, звукове й світлове обладнання, музичні інструменти та багато іншої техніки з’явиться у мультимедійних лабораторіях Тернополя завдяки польському проекту «Інвестиції в культуру. Системні заходи з культурної освіти». Розмістяться вони у палаці культури «Березіль» та Українському домі «Перемога». Навчатимуть у медіалабах як молодь так і людей старшого віку.

Проект охоплює Люблін і три українські міста: Тернопіль, Івано-Франківськ і Рівне. У Тернополі буде дві медійні лабораторії на 15 місць. Всього для тернополян фахівці проведуть 10 майстер-класів.

«Для нас медіалаби – це також щось нове! Коли ми починали писати проект, то не знали, що воно таке є! Шукали різних людей, які теж не працювали в будинках культури, ми з ними не співпрацювали. Завдяки цьому проекту ми створили у себе в Любліні три лабораторії, де зараз молодь може працювати, а також діти. Також були майстер-класи для осіб «50+», які активно брали участь у цих майстер-класах. Тому, думаю, для нас зараз дуже важливо розвивати цей напрямок. Іде співпраця в різних напрямках культури з Україною, але ми обрали цю сферу тому, що у вас і у нас вона на початковому рівні», – поділилася розробниця й авторка проекту полька Евеліна Ґрабан.

Проект триватиме до кінця грудня 2015 року. Уся техніка після його завершення залишиться на своїх місцях та перебуватиме на балансі управління культури міської ради. Для зручності використання створять спеціальні графіки. Наприклад, за запитами тернополян, аматорів, громадських активістів, для проведення шкільних уроків тощо. Питання ще додатково обговорюватимуть.

«Немає у будинках культури викладачів, тому ми долучаємо громадські організації, артистів, щоб вони зараз приєднувалися і допомагали будинкам культури завдяки коштам, які у нас є в бюджеті проекту. Це для нас і така робота на майбутнє, треба вже долучати до співпраці ці громадські організації, писати разом наступні проекти. Наприкінці наступного року буде вже програма 2016-2020 р. р. вона буде відкриватися, будуть конкурси і нам треба вже готуватися до цього», – розповіла Евеліна Ґрабан.

Джерело: ternopil.te.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео