Зловмисник викрав з пластикової картки 6000 гривень

Потерпіла звернулась в Чортківський відділ поліції з заявою про викрадення з її банківської картки майже 6000 гривень.

На одному з Інтернет-сайтів  жінка розмістила оголошення про продаж  дубових дверей. Невдовзі зателефонував потенційний покупець. Чоловік захотів придбати інвентар та попросив назвати номер рахунку, на який перерахувати кошти. Продавець назвала номер своєї банківської карти. Через декілька хвилин покупець зателефонував знову та повідомив, що йому не вдається перевести кошти. Попросив продиктувати  CV-код зазначений на зворотному боці картки під магнітною стрічкою. Жінка назвала цифри, а вже через деякий час з її рахунку пропали усі гроші.

За фактом шахрайських дій відкрито кримінальне провадження, повідомив Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Тернопільській області.

Працівники поліції вкотре застерігають краян бути обачними. Щоб не стати жертвою злочинців, власникам карток слід виконувати елементарні правила.

Краще мати дві банківські картки. На одній тримати основну суму коштів і розраховуватися нею лише у тих місцях, в яких ви на 100% впевнені. Друга картка – для розрахунків в Інтернеті, у ресторанах, магазинах, на заправках, на якій лежатиме мінімальна сума.

Бути уважним при здійсненні Інтернет-платежів. Поширеною є схема дублювання відомих сайтів, на яких здійснюються проплати, тому не натискати на сумнівні посилання і уважно дивитися, чи відповідає адреса сайту справжній.

Нікому не надавати дані своєї картки навіть людині, що представилася співробітником вашого банку. CV-код на зворотньому боці картки, можна заклеїти, або замалювати. Банк ніколи не запитуватиме у клієнта персональну інформацію, адже вона багаторазово дублюється. Якщо навіть її буде втрачено, у банку завжди є резервна копія.

Якщо ви маєте справу з клієнт-банком, то надійним захистом є так звані "USB-токени" – різновид "флешки", на якій зберігаються ключі і паролі від акаунту, але без можливості копіювати дані.

Джерело: te.20minut.ua

Вибір читачів за тиждень

Відео