Неправильно припарковане авто блокуватимуть

Навіть коли водія не буде на місці, на лобовому склі його машини залишать повідомлення з мобільним номером чергового. Подальший рух транспорту буде можливий лише після того, як на водія складуть адмінпротокол і, відповідно, авто розблокують.

Якщо авто залишили на проїжджій частині і воно перешкоджає руху чи роз’їзду інших транспортних засобів, працівник дорожньо-патрульної служби має право, навіть якщо водія немає на місці, заблокувати подальший рух транспортного засобу, залишити на лобовому склі повідомлення. Таке нововведення діятиме, відколи буде впроваджена автоматизована фіксація правопорушень, повідомив заступник начальника управління превентивної діяльності Головного управління поліції в області Олег Турлай.

Нагадаємо, донедавна ДАІшники не могли покарати водія за неправильне паркування, якщо його не було на місці. Тепер такому залишатимуть повідомлення на лобовому склі автомобіля.  

- У повідомленні має міститись інформація про причини, чому авто заблоковано, у зв’язку з якими нормами закону і номер мобільного телефону чергової частини, - пояснив Олег Турлай. – Водій, прочитавши повідомлення, має зателефонувати черговому. Той викличе наряд, який заблокував авто. Інспектори виїдуть на місце, складуть адмінпротокол і розблокують авто.

За саме розблокування водій грошей не платитиме. Але оплачуватиме штраф. Яку суму - залежить від порушення. Якщо їхав і залишив авто посеред дороги – 255 грн. Якщо водій перебував у нетверезому стані – таке правопорушення розглядатиме суд і виноситиме рішення, згідно зі ст. 130 Андмінкодексу – від чималого штрафу до позбавлення права керування транспортними засобами.

Джерело: te.20minut.ua

 

Вибір читачів за тиждень

Відео