Що шукають тернополяни на сайтах знайомств?

Віртуальне життя багатьом із нас давно замінює реальне. Інтернет — це не тільки спілкування між друзями, родичами чи закоханими, а й нові знайомства, перевагою яких є доступність, адже більшість ресурсів безкоштовні.

Дехто саме так знаходить своє кохання. Тож пропоную детальніше розглянути сайти знайомств — платформи, спеціально створені для пошуку другої половинки, повідомляє vilne

Читачка «Вільного життя плюс» Світлана з Козівського району дала в листі до газети поради успішного знайомства: профіль користувача має містити не менше ніж два фото (портретне і на повний зріст); не потрібно викладати відверті фото; не будуйте романтичних планів, щойно відчуєте, що симпатичні одне одному; розвідайте ставлення потенційного обранця чи обраниці до сім’ї, дітей; жінкам варто уникати чоловіків-маминих синочків, одружених, альфонсів, ловеласів і збоченців; не ставте на свою сторінку не своє фото; не знайомтесь і не листуйтеся з усіма без перебору; не приховуйте свій справжній сімейний стан; обирайте для знайомств популярні сайти, наприклад, love.ua, znakomstva.ua, а також християнські сайти знайомств: adam-i-eva.com, invictory.com, nadezhdaps.org.ua тощо.

Крім порад щодо успішного знайомства, потрібно ще й знати, як уберегти себе від інтернет-шахраїв. Основні правила безпеки такі: ніколи не давайте незнайомцю свої контактні дані (електронну чи домашню адреси, номер телефону); не відправляйте своїх фотографій; при перших підозрах запропонуйте новому знайомому зустрітися (після цієї пропозиції шахрай зникає, не бажаючи показувати своє обличчя); в жодному разі не перераховуйте своїм віртуальним знайомим гроші й тримайтеся подалі від тих, хто одразу пропонує вам інтим. Чоловік, який знайомиться з метою створення серйозних стосунків, не запропонує секс на першому побаченні.

Маючи досвід спілкування на сайтах знайомств, можу з упевненістю поділити користувачів-чоловіків на такі категорії:

  1. Підлітки. Ще не дуже сміливі, приємні у спілкуванні, нерішучі. Одразу не пропонують зустрітися, бо для них простіше спілкуватися віртуально.
  2. Ті, котрі знайомляться не для розваг, а із серйозними намірами. Обережні в спілкуванні, не натякають на інтим, щоб не злякати «здобич».
  3. Затяті холостяки, які одразу натякають на інтим. Вони вже зустрічались із багатьма зареєстрованими дівчатами (які шукають того ж, що й вони), але постійно бажають нових розваг.
  4. Хлопці, які знайомляться тільки заради того, щоби згаяти вільний час.
  5. Іноземці. З ними потрібно поводитися дуже обережно. Не варто покладатися на наївні історії із серіалів, коли багатий англієць чи німець закохується у просту дівчину й забирає її жити до себе. Тим паче, що іноземці, які часто знайомляться в Інтернеті — це зазвичай не європейці.
  6. Невдахи, в яких у житті все шкереберть. У них були короткотривалі стосунки з дівчатами або зовсім їх не було. Тому вони шукають втіху в знайомстві бодай із кимось.
  7. Хлопець-дівчина. Інколи той, кого ви вважали чоловіком, виявляється жінкою. І навпаки. На сайтах знайомств дівчата можуть шукати не тільки обранця своєї мрії, а й подругу (про це вони вказують у своїй анкеті). І коли настає момент зустрічі, приходить не Галя, а… Петро.
  8. Рекламники, які поширюють певні послуги чи товари, і шахраї, які нічого не поширюють, а отримують гроші обманом.
  9. Маніяки і збоченці, мета яких відома.

Листуючись із людиною у Всесвітній павутині, ніколи не знаєш, ким вона є насправді. Тому виявити гвалтівника або шахрая практично неможливо. Найстрашніше, що жертвами збоченців усе частіше стають підлітки. Немає жодної заборони для користування сайтами знайомств дітям до 18 років. Тому ми часто чуємо, що десь інтернет-збоченець намагався спокусити 15-річну дівчинку, а котрась через бажання зустрітися з новим інтернет-другом поплатилася життям тощо. Найбільша відповідальність у такому випадку лягає на батьків, котрі не обмежують дітей у користуванні комп’ютером і не слідкують за їхніми діями в Інтернеті.

— Коли на теренах нашої країни розпочинали свою роботу служби знайомств (це було ще в кінці ХХ століття), серед більшості населення панувала думка, що це якось неприродно і навіть соромно знайомитися з людиною з метою створення сім’ї, не знаючи її і не бачивши жодного разу, — каже психолог із Тернополя Тетяна Іванюк. — Але нові умови життя, розвиток засобів комунікації, з одного боку, і завантаженість наших сучасників роботою, навчанням, бізнесом, з другого, змінили думку суспільства щодо способу знайомства з майбутнім обранцем (обраницею).

На думку Тетяни Михайлівни, можливість знайти друга, партнера і навіть утворити подружню пару за допомогою інтернет-сайтів — це шанс, яким варто скористатись. Але, попри всі перераховані вище небезпеки і пастки, бажано пам’ятати, що ви можете непомітно для себе «підсісти» на віртуальне спілкування.

— Якщо проаналізувати стиль листування на таких сайтах, то можна зауважити, що автори свідомо вдаються до вживання афоризмів, філософських міркувань, красивих слів, яких у реальному житті не вживають, — продовжує психолог. — Усе це — намагання справити враження. Другий каталізатор такого спілкування — звичайний адреналін. Людина малює в уяві ідеальний образ обранця (обраниці), маючи мінімум відомостей про свого «візаві». Фантазія розпалюється, емоції вирують — життя вдалося. До наступного сеансу зв’язку йде внутрішній діалог, який потім більшою чи меншою мірою відтворюється в подальшому листуванні. І так по колу. Не бачачи свого співрозмовника, людина почувається в безпеці, захищеною, тому часто поводиться, як актор на сцені. Все це — нашарування, за якими важко з’ясувати, з ким ти спілкуєшся і що насправді відчуваєш до цієї людини. Тому, щоб не обманювати і не обманюватись (якщо ви ставите перед собою за мету щось серйозне, а не лоскотання нервової системи), то краще не затягувати заочний період спілкування, а зустрітися, врахувавши всі вищезазначені перестороги.

Часто однієї зустрічі достатньо, щоби розставити всі крапки над «і». Але не слід себе налаштовувати, що все вийде з першого разу. І не слід розчаровуватись після першої невдачі. Врахувавши всі поради і ввімкнувши інтуїцію, варто спробувати знайти свою половинку за допомогою сайтів знайомств. Але при цьому не забувати, що в реальному повсякденні також є висока ймовірність зустрітися з коханням. Особливо навесні.

Вибір читачів за тиждень

Відео