Під час хресної ходи збаражани молилися за воїнів АТО, Героїв Небесної сотні та волонтерів (фото)

В Збаражі місцеві мешканці та представники духовенства провели хресну ходу. Очолював велелюдну Хресну дорогу Архієпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський Кир Василій Семенюк.

Вже дванадцять років поспіль у третю неділю Великого посту, яка в народі зветься Хрестопоклінною, збаражани з духовенством, велелюдною хресною ходою з молитвами, під супровід щемливої музики, зі страсними піснями та розважаннями проходять через усе місто, пригадуючи собі Хресну дорогу Ісуса Христа, досліджуючи своє сумління й аналізуючи власні вчинки та думки, повідомляють у спільноті «Політичний Збараж» в соціальній мережі ВК.

Щороку хресна хода проходить іншим маршрутом і традиційно складається із 14 стацій. Цього року вона склала більше трьох кілометрів і пролягла від церкви Христового Воскресіння, що у центрі Збаража, аж до церкви Святого Юрія, що за виїздом з міста. Увесь цей шлях збаражани, представники різних професій почергово несли на плечах великий дерев’яний хрест.

Після завершення Хресної дороги, спільної молитви за мир та спокій в Україні, хрест занесли до церкви, де поклонитися й доторкнутися до нього мали змогу усі бажаючі.

Вибір читачів за тиждень

Відео