«Генотип вольності» презентували у Тернополі (фото)

Від сьогодні в Тернопільській галереї обласної організації Національної спілки художників України можна побачити ретроспективну виставку картин народного художника України Івана Марчука.

- …дивлюся вперед і знаю, що нас чекає, - каже художник. - Я працюю не для себе – це моє покликання, моя доля, моя карма, а талант мій належить людству.

Пан Іван переконаний,  що «мистецтво не знає кордонів, так, як пташка». Але і в житті митця кордонів також не існує, адже чимало світу бачив Іван Марчук, чимало світу бачить його картини зараз.

- Все дивувався, як можна жити в країні, яка тебе не любить, яка тебе не потребує? Я жив 12 років за межами нашої України і не знав, що таке негативні емоції, їх там просто немає. А тут вони на кожному кроці…

Коли Іван Степанович пише картини, то зачиняється у майстерні, не читає, нічого не слухає, тоді у його житті з’являється позитив і бажання творити.

- Я не можу жити без інформації, але радісних новин зараз немає. Хочеться з’їсти ту газету, у якій буде приємна новинка.

Можливо, саме через настрої художника картини заставляють мислити так глибоко. Сам художник – доволі позитивна людина і, дивлячись на його творіння, хочеться жити і пізнавати сакральний світ мистецтва.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео