Представники різних країн руйнували стереотипи (фото)

В Тернополі відбувся міжкультурний захід «Mix of cultures», у якому взяли участь студенти із різних країн світу, для того, щоб поділитися історією, культурою, зруйнувати стереотипи, які з роками нагнітали і збільшували напруження між українцями та іншими народами.

Насправді захід пройшов у невимушеній атмосфері, де панувала гармонія, настрій, бажання студентів-іноземців показати себе справжніми. Нарядившись у національний одяг представники Африки, Намбії, Нігерії, Ірану, Стамбулу, України та США розповідали про свої країни, народ, традиції, звички, презентували прикраси, предмети побуту, вгощали національними стравами.

Це дуже неприємно, коли люди спілкуються і на них давить суспільство…іноземні студенти окремо проводять свій вільний час, тому потрібно налагодити їхнє спілкування, - розповіла Світлана Фаленда, співорганізатор заходу.

Мета проекту: дізнатися більше про різні країни, життя їхнього населення, сприяти руйнуванню стереотипів. На цьому заході учасники презентували свою культуру, спілкувалися, веселилися, вивчали народні танці та грали на традиційних музичних інструментах.

Анна КРАВЕЦЬ

Фото автора

Вибір читачів за тиждень

Відео