У Тернополі майбутнім матерям розповіли про правила грудного вигодовування

Про те, як правильно годувати малюків грудтми розповіла представниця тернопільської групи підтримки грудного вигодовування «Смак дитинства» Лілія Гаврилюк 17 травня. Ця лекція відбулась в «Школі щасливого Материнства св. Анни» у рамках Тижня подружжя, який триватиме у Тернополі до 22 травня.

- Годувати грудьми - це повністю природній процес, який приносить велику радість мамі та дитині. Практично кожна жінка може це робити самостійно, якщо захоче. Навіть якщо вона приймає медикаменти , це буде краще для дитини за суміш. Але треба знати, які ліки поєднують із молоком, - каже Лілія Гавриляк.

Лектор показала вагітним жінкам, як правильно прикладати дитину до грудей. А також учасниці обговорили час та кількість прикладань протягом доби.

- Чим більше разів, тим краще, - рекомендує Лілія. – Мінімум – це 12. Якщо дитина не їсть вночі та не добирає ваги, то її треба будити. А якщо плаче – прикладати до грудей. Ігнорування плачу призводить до ламання довіри малюка.

Із особистими питаннями щодо вигодовування майбутні мами можуть звертатись до Лілії Гавриляк за номером телефону – 097- 61-01-718.

Довідково:

Лілія Гавриляк у травні 2013 року успішно пройшла теоретичне навчання та практичну підготовку за курсом "Консультування з грудного вигодовування", розроблений Центром підтримки грудного вигодовування "Молочні ріки", що базується на матеріалах ВООЗ/ЮНІСЕФ.

Оксана БУЧКО

Фото, відео автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео