На березі Тернопільського ставу може з’явитись «Ternopil Open Opera» (відео)

Кожного року в нашому місті проводять реконструкцію частини набережної Тернопільського ставу. Цього року взялися за «Циганку». Тут будуть не просто прогулянкові алеї, а й пішохідний фонтан, скейт-парк, волейбольний майданчик.

Проте на цьому потенціал озера не завершується. Те, що запропонували під час міжнародного інвестиційного форуму, може стати ще одним знаковим місцем. Молоді київські архітектори представили проект «Ternopil Open Opera», тобто оперну сцену під відкритим небом. Це – майданчик для проведення мистецьких та розважальних заходів зі сценою на воді та глядацькими трибунами на березі, повідомляє tmcinfo.

Поєднати озеро з оперою запропонувала «Тернопільська бізнес-школа».

Цей проект інвестори зможуть побачити не лише у вигляді креслень та графічних зображень. Також це буде макет. Але не простий, а виготовлений за допомогою конструктора «Лего». І найголовніше, що макет складатимуть уже не архітектори, а діти з особливими потребами – з Петриківської обласної школи-інтернату. Допомагають їм у цьому студентки-волонтери із Канади, які на даний момент навчаються в Україномовній літній школі ТНПУ ім. Володимира Гнатюка.

З інвестиційної точки зору «Ternopil Open Opera» – це проект, який не тільки привабить туристів до нашого міста, а й зможе заробляти сам на себе.

У проекті, крім плавучої сцени і глядацьких трибун, поруч передбачений ресторан.

Щодо розташування «Ternopil Open Opera», то наразі розглядається варіант її будівництва на місці колишнього «Ближнього пляжу» та закинутого ресторану «Поплавок», що у Кутківецькому лісопарку. Це є не дуже далеко від зупинок громадського транспорту, натомість звідти відкривається чудовий краєвид на центр міста. Ще один важливий момент – там найменше вітрів і хвиль.

Вибір читачів за тиждень

Відео