Віра Олександрович

Підприємцям у Тернополі дали 10 днів, аби зняти вивіски зі словами "Росія" і «Москва»

сесія4

Рішення про заборону використання зовнішньої реклами та інформаційних вивісок із використанням слів «Росія», «Російська Федерація», «Москва» і їхніх іноземних еквівалентів, а також похідних від цих слів або словосполучень ухвалили на сесії Тернопільської міської ради.

«За» сьогодні, 16 червня, проголосували 36 депутатів. Доповідав із цього питання заступник начальника управління - начальник відділу міжнародного співробітництва і туризму Володимир Кашицький.

Кашицький
Кашицький

До речі, депутати не захотіли приймати це рішення без обговорення, а тому доповідач озвучив текст із трибуни. Після цього обранці тернополян внесли кілька правок.

- Може, варто дописати у рішенні слово «Москва» та іноземні еквіваленти вказаних слів, аби вже не було жодних зловживань, - каже депутат Іван Сороколіт. – Щоб натомість не з’явилося щось на кшталт «Московський банк». Згодом нам не доведеться вносити зміни у вже ухвалене рішення.

У рішенні зокрема йдеться (цитуємо): «Рішення прийняли, відповідно до ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», аналізуючи події в нашій державі за останні два роки, а саме - ведення неоголошеної гібридної війни країною-агресором «Росія», анексію Криму і захоплення українських земель».

Відтак, керівники, співвласники, власники підприємств, установ, організацій, фізичні особи-підприємці у десятиденний термін зобов'язані демонтувати вивіски, оголошення, щити, таблиці, дошки тощо, що містять слова: «Росія», «Російська Федерація» і «Москва» включно із їхнім перекладом на іноземні мови. Організацію виконання цього рішення поклали на управління стратегічного розвитку Тернопільської міської ради і КП «Парк Загребелля». Контролювати використання, відповідно, повинна постійна комісія міської ради із питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту і депутатської діяльності.

Нагадаємо, у Чернівецькій міській раді таке ж рішення ухвалили ще у березні.

Віра ОЛЕКСАНДРОВИЧ

Фото автора

 

Вибір читачів за тиждень

Відео