Тернопільські спеціалісти радять навчати дітей грі на фортепіано

фортепіано

Тернопільські фахівці радять якнайшвидше виявляти у дітей таланти і здібності. Особливо це стосується музичного мистецтва, адже навчитися грати на фортепіано можна навіть у віці чотири роки. У чому переваги раннього музичного розвитку та яка література допоможе юним піаністам та їхнім учителям?

Навчати дітей гри на музичному інструменті варто починати з чотирьох років, переконує вчитель фортепіано вищої категорії Тернопільської музичної школи № 1 імені Василя Барвінського Олена Плахцінська. Пані Олена пояснює, що навчання гри на фортепіано у ранньому віці не лише закладає фундамент для розвиту таланту і навіть геніальності, але й розвиває образне мислення, фантазію і моторику рук. Тому батькам варто якнайшвидше виявити талант дитини до музики. У приклад вчителька ставить Японію, повідомляє tv - 4.

– Японський музикант і педагог Шінічі Судзукі вважав, що всі діти талановиті. Відмінність тільки полягає у тому, що одних розвивають у ранньому віці, а інших – ні. В Японії саме музичний розвиток дітей починається з чотирьох років. Там є така музична освіта і от власне по системі Судзукі вони навчаються. І ми знаємо, що всі японські музиканти, піаністи здобувають призові місця на всіх міжнародних конкурсах. Ми знаємо, які вони скрипалі, які музиканти японці, – розповідає вчитель фортепіано вищої категорії Тернопільської музичної школи імені Василя Барвінського Оксана Плахцінська.

Для найменших піаністів та їхніх учителів педагог видала навчальний посібник «Перші кроки маленького піаніста. Донотний період навчання». У посібнику запропоновано як типові, так і оригінальні завдання для розвитку музичних вмінь та навичок. Тут є музичні казки, віршики, ритмічні вправи, доброзичливі герої, завдання яких супроводжувати малечу Царством Музики. Демонструє пані Олена навіть музичні розмальовки.

[embed]https://youtu.be/HO2Vt5Snh-I[/embed]

Вибір читачів за тиждень

Відео