Віра Олександрович

У Тернопільському районі до армії заманюють грошима (відео)

7c54e3a9-fd89-44c3-8942-b8201177db41

Жителі Тернопільського району, які погодяться підписати контракт і піти на службу до Збройних Сил України, мають шанс отримати 10 тисяч гривень безповоротної допомоги.

Щоб реалізувати цю ідею, у Тернопільській районній раді сьогодні, 29 липня, одностайно ухвалили «Програму стимулювання громадян району, направлених Тернопільським ОМВК для проходження військової служби за контрактом у Збройні Сили України в липні-грудні 2016 р.».

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=-qgVfWs9WT8&feature=youtu.be[/embed]
  • У 2014-2015 році відбулися шість черг мобілізації. Натомість у цьому році мобілізацій не було, - каже начальник сектору взаємодії із правоохоронними органами, оборонної  і мобілізаційної роботи Василь Загороднюк, який доповідав із цього питання. – Зусилля держави були зосереджені на комплектуванні армії службовцями за контрактом.

Кожен район, за його словами, отримав відповідні завдання щодо забезпечення певної кількості контрактників. Тернопільський район цей план просто провалив.

  • Ситуація, скажімо чесно - катастрофічна, - продовжує чиновник. – Військовозобов’язані йдуть на контракт дуже і дуже погано. Тому ми й прийняли рішення зацікавити чоловіків банально - матеріально.

Програму розглянули на бюджетній комісії. Спершу планували видавати майбутнім контрактникам по 5 тисяч, але вирішили, що цього – замало, додає Василь Загороднюк. - Загалом із бюджету виділять 200 тисяч, щоб у такий спосіб про стимулювати 20 охочих. Якщо їх стільки не виявиться, решта коштів у кінці року повернеться у бюджет.

Фото і відео автора

Вибір читачів за тиждень

Відео