Орест Сарматський

Агро-новини 13 серпня

липоле08

Новини аграрного сектору

На Миколаївщині виростили 2 га коноплі у посівах соняшника

На околиці м. Новий Буг (Миколаївська область) поліцейські виявили плантацію коноплі площею близько 2 га, яка вирощувалась між рядками посіву соняшника, пише прес-служба Національної поліції України (НПУ).

13081
13081

Слідчим відділенням Новобузького відділу поліції розпочато кримінальне провадження за ознаками ч.1 ст.310 КК України «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель», що карається штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.

«Триває вилучення наркорослин, які у подальшому будуть направлені на дослідження», — сказано у повідомленні.

На Чернігівщині молокозавод виставили на продаж

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) виставляє на продаж цілісний майновий комплекс ПАТ «Бобровицький молокозавод», пише прес-служба фонду.

Актив перебуває на балансі АТ «Банк «Фінанси і кредит» і на аукціон виставляється уперше.

«Сьогодні ПАТ «Бобровицький молокозавод» є бюджетоутворюючим підприємством міста Бобровиця, Чернігівської області. Завод випускає 100-150 т продукції на добу при максимальній проектній виробничій потужності у 250 т/доба. Загальна площа основних будівель і споруд складає 10545,5 м2», — сказано у повідомленні.

13083
13083

Також додається, що основними видами продукції, що випускається на заводі, є сухе молоко і масло, які реалізуються по всій Україні. Значний обсяг виготовленої продукції йде на експорт.

«Інвестиційну привабливість об’єкту додає його місце розташування: Чернігівська область вважається одним із регіонів з найвищою чисельністю поголів'я великої рогатої худоби, що забезпечує потужну сировинну базу», — йдеться у повідомленні.

Найвищу урожайність цукрового буряка зафіксували на Миколаївщині

За даними Державної служби статистики України, у Миколаївській області з 1 га у середньому збирають 57,24 ц цукрового буряка. Це рекордна врожайність по країні. Наступна у цьому рейтингу Київська область, де збирають 56,09 ц/га, повідомляє 05161.com.ua.

Однак, незважаючи на високу врожайність на Миколаївщині, найвищу рентабельність вирощування цукрового буряка показала Чернівецька область, де на кожну тисячу гривень, що окупилася, припадав дохід у розмірі 2,071 тис. грн.

13082
13082

Нагадаємо, що Первомайський район став одним з лідерів по збору зернових. Так, за даними Миколаївської обласної державної адміністрації, Первомайщина показує досить високу врожайність ранніх зернових, у середньому збираючи майже 39 ц урожаю з 1 га.

Трохи більшу врожайність в області сільгоспвиробники показали тільки в Арбузинському районі, збираючи по 41,6 ц/га.

Вибір читачів за тиждень

Відео