Орест Сарматський

Агро-новини 30 серпня

липоле10

Новини аграрного сектору

Грунтова посуха на півдні України гальмує посів озимих культур

У другій декаді серпня в південно-східній частині України умови для вегетації сільськогосподарських культур залишалися несприятливими внаслідок високих температур повітря, недостатню кількість або відсутність опадів. Про це йдеться в агрометеорологічному огляді Укргідрометцентру, пише «АПК-Інформ».

Відбувалося подальше поширення та посилення ґрунтової посухи, особливо в південних областях, де складалися вкрай несприятливі умови для формування ресурсу вологи для сівби озимих під урожай 2017 року.

30081
30081

Подібна ситуація складалася і в багатьох районах центральних і західних областей, де кількість опадів за цей період не перевищила 30-60% від норми.

Водночас із істотним зниженням температури повітря в північно-західній половині країни умови для вегетації пізніх культур, початкового розвитку озимого ріпаку та підготовки площ для сівби озимих покращилися.

ДПЗКУ повернула 34 млн грн бюджетних коштів

В рамках розслідування детективами Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) провадження за фактом розтрати 50 млн грн коштів ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України» (ДПЗКУ), на рахунки держпідприємства вже повернуто 34 мільйони гривень, повідомляє прес-служба НАБУ.

«Завдання НАБУ – не лише викрити злочин, притягнути винних у його скоєнні осіб до відповідальності та знищити корупційні схеми, а й повернути державі вкрадені кошти. Усього за останні декілька місяців завдяки роботі Національного бюро державі відшкодовано вже 69 млн гривень», — зазначив директор НАБУ Артем Ситник.

 

30082
30082

Як повідомлялося раніше, 26 липня 2016 р. детективи НАБУ затримали колишнього в.о. голови правління ПАТ «ДПЗКУ» та голову правління ПАТ «Рокитнянський комбінат хлібопродуктів». За версією слідства, посадовці підписали договір про поставку хлібокомбінатом 16,6 тисяч тон кукурудзи 3-го класу для ПАТ «ДПЗКУ» за умов повної передоплати. ДПЗКУ перерахував на рахунок Рокитнянського хлібокомбінату близько 50 млн. грн бюджетних коштів за товар, який так і не був поставлений.

У липні на 12% зросло виробництво борошна

В Україні в липні 2016 р вироблено 149 тис. тонн борошна, що на 12,5% більше в порівнянні з попереднім місяцем цього року, пише «Експерт агро».

У липні 2016-го в порівнянні з липнем 2015 року виробництво борошна знизилося на 7,2%.

30083
30083

За останні 7 місяців у країні було вироблено 1,036 млн. тонн борошна, що на 7% менше виробленого обсягу за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, в Україні в 2015 році було вироблено 2,024 млн. тонн борошна, що на 10,2% менше в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року.

Вибір читачів за тиждень

Відео