Творчі люди помітно відрізняються від інших

o1-576x1024

Творча, красива, сповнена ідей, планів та мрій. З неї може брати приклад, як юнацтво, яке обирає свій шлях у житті, так і старше покоління – надихатися молодим талантом та завзятістю. Ольга Вовк, фотограф, дизайнер розповіла про свій успіх, повідомляє Про. те.

Маю великий страх показувати свої роботи публіці. Завжди мала цей страх… Постійна боязнь бути серед гірших. Переборювати це відчуття допомагають рідні. Всі-всі мої творчі роботи – чи то фотографії, чи щось інше щоразу переглядають і критикують, аж тоді показую іншим.

На критику реагую адекватно. Якщо вона обґрунтована і конструктивна, тоді добре сприймаю, якщо ні – не звертаю уваги. Є різні люди і кожен критикує з різною метою. Хтось – для того, щоб вказати тобі на помилки, а хтось – аби просто щось сказати або облити брудом. Найбільше прислухаюсь до критики людей, які для мене є авторитетом. У мене до них мільйон запитань завжди.

Живу тим, чим займаюсь. Думаю, через це моїм близьким зі мною важко, бо я завжди на «своїй хвилі».

Вищу освіту здобувала у Львівській Національній Академії Мистецтв на факультеті «Дизайн інтер’єру».Фотографією цікавилась завжди, але доки навчалась, зовсім не було часу. Коли закінчила академію, почала більше занурюватись у світ фотомистецтва. Окрім того, малюю на замовлення. Правда, художником себе називати не можу, оскільки це звання багато до чого зобов’язує, а я лиш «бавлюсь».

У  дитинстві мріяла бути і художником, і моделлю, і навіть міліціонером. Я була своєрідною дитиною.

Успіх – це, перш за все, досягнення поставлених цілей, а також визнання тебе та твоєї творчості суспільством. Наприклад, коли мої роботи друкуватимуть у найкращих світових виданнях. Думаю, коли мої фото потраплять на сторінки Vogue, тоді я буду задоволена собою трішечки (бо на той момент, напевно, вже з‘являться інші та вищі цілі). Щоб досягти успіху, потрібно безперервно над собою працювати та вдосконалюватись і не лише у своїй справі, а й узагалі. Успішні люди повинні бути всесторонньо розвинуті.

Для пошуку натхнення люблю усамітнюватись. Подобається гуляти «сама із собою», як я завжди кажу. Також надихають посиденьки в львівських кав’ярнях з книгою, журналами та улюбленою музикою. Люблю читати інтерв’ю з відомими людьми. Також сильним джерелом натхнення для мене є різноманітні майстер-класи для фотографів – після них в мене завжди море ідей і дуже велике бажання творити. І звичайно ж, подорожі.

Творчість – це втілення нашого натхнення в реальність. Вона може проявлятися  усюди. Більшість людей, як на мене, кожного дня творять. Наприклад, приготування їжі – звичний для нас процес, але в ньому ми теж виявляємо творчість. А більш глобальніший та масштабніший вияв творчості – це, власне, робота та покликання людей, яких ми називаємо митцями, творцями і геніями.

Порада тим, хто хоче розвивати у собі творче начало – взяти і робити. Уміння, натхнення, результати приходять із часом та з практикою. Також потрібно багато читати, розбирати на частинки різноманітні твори мистецтва, осмислювати це все і багато-багато працювати.

Творчі люди помітно відрізняються від тих, які не пов’язують своє життя з мистецтвом створення чогось. Вони по-іншому думають, у них в голові зовсім інше відбувається, вони живуть тим, чим займаються, вони – просто інші. Також мистецтво є вихователем аудиторії, у великій мірі. Сподіваюся, що моя творчість добре  впливає на людей, викликаючи позитивні почуття.

Вибір читачів за тиждень

Відео