На виставку геніального художника з Тернопільщини запрошують в Будинок зв'язку у Києві

0112

30 листопада 2016 року в Будинку зв’язку Укрпошти на Хрещатику 22, відкрилася ретроспективна виставка Івана Марчука «Де ж істина?». Експозиція об’єднала 47 картин художника із різних циклів, починаючи від раннього Марчука до його крайнього творчого періоду. Гостей зустрічали мелодіями Карпат в переспівах кози та пригощали справжнім китайським чаєм. Проте незвичним для гостей виставки стало те, що проводиться вона в приміщенні Будинку зв’язку, – колишній операційній залі, на базі якої Укрпошта планує створити сучасний арт-хаб.

Зважаючи на позитивний досвід співпраці з художником, «Укрпошта» підтримала ініціативу «Родовід музею» щодо експонування творів Івана Марчука в приміщенні Будинку зв’язку. В травні цього року з нагоди 80-річчя Івана Марчука «Укрпошта» випустила поштову марку «Іван Марчук «Скажи мені правду. 1994».

«Укрпошта Art Hub – так буде називатися ця локація вже в наступному році. Погодьтеся, сьогодні навіть саме словосполучення звучить дивно. Нам дійсно потрібно створити велике диво перетворення Укрпошти. Перетворення ззовні та всередині, але, найголовніше, – зсередини, в менталітеті працівників. Ми не просто покращуємо процеси, створюємо нову сервісну модель та сучасні продукти для наших клієнтів. Нам потрібно знайти та втілити нові сенси, стимули до роботи, розуміння кожним працівником своєї ролі в перетворенні себе, свого робочого місця, відділення, компанії, країни. Ми віримо, що наш спільний проект – виставка Івана Марчука – це важлива ознака та сигнал наших змін. Іван Марчук – не просто харизматичний митець, культурне надбання України. Його роботи визнано високими витворами мистецтва, вони є у найкращих музеях світу. Це, якщо хочете, знак якості «Made in Ukraine». Ми прагнемо, щоб таким знаком якості впродовж декількох років стала й Укрпошта. І ми активно над цим працюємо», – зазначив під час відкриття виставки генеральний директор УДППЗ «Укрпошта» Ігор Смілянський».

«Іван Марчук – це глиба, що зафіксована у нашій свідомості, зараз, ми ламаємо парадигму невігластва, коли держава не зветає уваги на митців. Таких людей як Іван Марчук дуже мало, він став творчим джерелом, без якого неможливо уявити існування мистецького життя України. Для нас дуже важливо, щоб весь світ побачив твори Івана Марчука» – такими словами відкрив цю незвичу єкспозицію автор виставки Ігор Дідковський.

Експозиція працюватиме для гостей до 28 лютого 2017 року щодня, окрім понеділків, з 12 до 21 години в приміщенні Головпоштамту. Вартість квитків: від 20 до 50 грн.

Вибір читачів за тиждень

Відео