Орест Сарматський

Смартфон вам в поле! (Агро-новини)

unnamed (9)

Створено новий мобільний помічник для агрономів

Концерн BASF запустив оновлений мобільний додаток «Каталог ЗЗР BASF 2017», покликаний стати надійним помічником і порадником для агрономів.

unnamed (7)
unnamed (7)

Необхідна інформація доступна для користувачів у будь-який час та у будь-якому місці. Зокрема, аграрії можуть підібрати оптимальне рішення для захисту своїх культур і дізнатися про спосіб та норми застосування препаратів. Крім того, це новітній зручний спосіб отримати оперативну консультацію від менеджерів BASF, повідомляють в компанії.

Як відзначається, після запуску першого мобільного каталогу ЗЗР BASF у 2014 р., який викликав високу зацікавленість аграріїв у таких технологіях, розробники суттєво вдосконалили нову версію. «Каталог ЗЗР BASF 2017» створений за допомогою інноваційного інструменту — React Native, що пришвидшує роботу програми, оперативно імпортує її на різні операційні системи (iOS, Android, Windows Mobile) і робить її застосування максимально зручним. Серед цілої низки переваг оновленого додатку — розширене та актуалізоване інформаційне наповнення, стильний і зручний інтерфейс, а також надшвидка система пошуку, яка видає потрібні дані всього за 1,5 секунди.

 

Завтра у  ЄС обговорять збільшення квот для України

 

Рада ЄС обговорить поточну ситуацію щодо збільшення для Україні квот на експорт деяких видів товарів.

[caption id=«attachment_81686» align=«alignnone» width=«695»]

SONY DSC
SONY DSC

SONY DSC[/caption]

Це питання включено до порядку денного засідання Ради ЄС у закордонних справах (торгівля) 11 травня, повідомляє «Укрінформ».

«Рада ЄС обговорить стан справ щодо тимчасових автономних торговельних заходів для України. Ця законодавча пропозиція була внесена у вересні 2016 року з метою сприяння доступу України на ринок ЄС у частині постачання деяких видів промислової та сільськогосподарської продукції з огляду на складну економічну ситуацію та проведення економічних реформ в Україні», — заявили у Раді ЄС.

Дефіцит потужностей для зберігання зерна в Україні — 30 млн

Рослинництво Сьогодні, 09:13 417

Дефіцит потужностей для зберігання зерна в Україні становить не менше 30 млн т, а це — колосальна цифра.

Такими даними в інтерв'ю Agravery поділилась генеральний директор KMZ Industries Валерія Калашник.

unnamed (10)
unnamed (10)

За її словами, загальний обсяг існуючих потужностей не перевищує 35-40 млн т, при цьому, понад 40% — це склади підлогового зберігання або старі, що залишилися з радянських часів, елеватори, в яких зерно можна зберігати в хорошій кондиції максимум 3-4 місяці.

Нестача потужностей, відзначає Валерія Калашник, є одним із стимулів росту ринку елеваторного обладнання. Починаючи з 2015-го року, він зростає на 15-20% в рік.

«За нашими оцінками обсяг ринку в 2016 році в грошовому вираженні перевищив 3 млрд грн і з урахуванням того, що всі фактори росту залишаються актуальними - нестача потужностей, зростання врожайності, бажання агровиробників збільшити маржинальність бізнесу — ми прогнозуємо, що ця тенденція збережеться не тільки в 2017-му, але і, як мінімум, протягом наступних 3-5 років», — додала вона.

Вибір читачів за тиждень

Відео