6 Липня 2020, Понеділок


Спортивний огляд тижня: підготовка до олімпійських ігор та Тернопіль прийме Прем’єр-Лігу

За вихідні на Тернопільщині сталося кілька аварій

На Тернопільщині обікрали два автомобілі

Тернопільські водії не нестимуть кримінальної відповідальності за керування автомобілем у нетверезому стані

У Тернополі горіло біля кладовища

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Підібрати ключ до минулого (фоторепортаж)

Відео Фотофакт
У Тернополі ще один водій вирішив стати «відомим» (фотофакт, відео)

У Тернополі померла лікар-епідеміолог

Тернополянам на замітку: за вихідні валюта дещо впала в ціні

На Тернопільщині – ще 32 хворих на COVID-19

У Заліщиках провели толоку (фото)

Тернополянин збив на Івано-Франківщині місцеву мешканку

Ремонтні роботи на вулиці Руській завершуються

Щоб захистити медиків, на Тернопільщині підготували звернення до Зеленського, Разумкова і Шмигаля

Це цікаво
6 липня в історії Тернопільщини

5 Липня 2020, Неділя


Погода
Погода в Тернополі 6 липня

Один із зразків виборчого бюлетеня матиме 2 колонки (фото)

У Чорткові триває будівництво багатофункціонального спортивного майданчика (фото)

Діти із Підгороднього отримають нову початкову школу

Тернопільщина тримається на дрібних підприємцях та їхніх податках

Тернополяни платитимуть менше за гаряче водопостачання

У Бережанах в понеділок кілька годин не буде води

У Тернополі запрацювала єдина інформаційно-довідкова служба

В Україні створять м’ясо-ковбасний кластер (Агроновини)

З понеділка у Заліщиках розпочинає роботу госпіталь для учасників бойових дій

Жителів Тернопільщини попередили про правила, за якими тепер треба жити

Волонтерство за кордоном як спосіб пізнати себе. Досвід тернополянки Світлани Фаленди

Відео
Тернопільські спортсмени показали, як готуються до чемпіонату світу та олімпійських ігор 2022 (фото, відео)

Відео
На Тернопільщині мальовничі руїни повертають до життя (фото, відео)

Фоторепортаж
На Тернопільщині ігнорують карантинні обмеження (фоторепортаж)

У вихованців тернопільського садочка – COVID-19, заклад на карантині

Терміново
На Тернопільщині тридцята смерть від COVID-19

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Ар-деко в інтер’єрах (фото)

Ще 44 людини захворіли на коронавірус впродовж доби

За що Іван Пунько похвалив усіх жителів Тернопільщини

Відео
Вбивці відомого із Тернопільщини депутата відповіли перед законом сповна? (відео)

Це цікаво
5 липня в історії Тернопільщини

4 Липня 2020, Субота


Погода
Погода в Тернополі 5 липня

Фотофакт
У тернопільському парку раніше мали «Океан» з дельфінами (фотофакт)

Жителька Чортківської громади відсвяткувала 100-річчя (фото)

Громади Тернопільщини розвиватимуться стратегічно

Фоторепортаж
Прогулянка Тернополем. Кахля, що зникає (фото)

Письменник з Тернополя започаткував номінацію в міжнародному літературному конкурсі

Тернополяни можуть дешево полетіти у Чехію та Італію

БК «Тернопіль» переходить у Суперлігу

Про штрафи, борги і можливість їх списати розповіли жителям Тернопільщини

Мер Чорткова навчатиметься у Національній академії при Президентові України

Україна втричі наростила імпорт свинини (Агроновини)

Фотофакт
У Тернополі водій на службовому авто припаркувався посеред дороги (фотофакт)

Фоторепортаж
Мандрівки Тернопільщиною. Розети костелів (фоторепортаж)

Фоторепортаж
Тернопільська поліція святкує 5-ту річницю створення (фото)

Фотофакт
У Тернополі через ДТП на проспекті Злуки затор (фотофакт)

Думка: український виноград зможе конкурувати з імпортним за 3-5 років (Агроновини)

Агро, колонка, виноград, імпорт, UHBDP, Володимир Терновський, «Золоте гроно України 2019», Запоріжжя, птиця, експорт

Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) перейшов до другого етапу реалізації, який передбачає акцент на вигідний збут продукції, побудову сучасного інноваційного бізнесу.

Про це AgroPortal.ua розказав менеджер технічної команди  UHBDP Володимир Терновський в ході виставки-конференції «Золоте гроно України 2019», яка пройшла у Запоріжжі.

– На початках, з 2008-го року проект технічної допомоги сприяв українським плодоовочівникам, які хотіли вдосконалити технології вирощування, зробити стрибок в урожайності. Підтримкою скористалися понад 7,5 тисяч клієнтів. Тепер, проект перейшов на модель «Фермер-лідер» або навіть «Фірма-лідер». Наше завдання: допомогти агровиробникам підвищити свій професійний рівень і потім підтягувати за собою інших, — сказав він.

Учасники першого проекту, котрі прийшли у галузь новачками, тепер дають професійні інтерв«ю і виступають спікерами з технологічних питань. Загалом на нинішньому етапі UHBDP планує залучити до проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва до 44 тисяч українських аграріїв.

«Золоте гроно 2019» також продемонструвало дуже модну тенденцію, коли виноградарі роблять зі свого хоббі справжній професійний бізнес. Особливо це характерно для молодих підприємців. Вони представили на виставці не тільки гарні грона вирощеного винограду, але й, приміром, вина, які вчаться професійно реалізувати.

Професійне журі «Золотого грона» традиційно визначало і урочисто нагороджувало переможців у кількох номінаціях рейтингу «Диво-виноград» (За величиною та нарядністю грона серед різних сортів винограду, За смаковими якостями, Кращий зразок технічного винограду, безнасіннєвого винограду, Найважче гроно). Гроно «Кишмиш Геліодор» вагою 5,5 кг, яке виростив Дмитро Ткаченко з міста Покрова Запорізької області, визнано «Кращим зразком винограду за величиною та красою грона».

Досвідчені сомельє визначили переможців конкурсу  «Винограй», де у двох номінаціях — «Рожеве вино» і «Міцні напої» переміг знаний виноградар Єгор Чувинський.  У категоріях «Біле вино» перемога дісталася Олені Гессель, «Лікерні напої» — підприємцю Миколі Львову.

– Захоплення виноградними експериментами, випробування нових сортів, адаптованих до змін клімату, звісно, триватиме й надалі, — говорить Володимир Терновський. — Але водночас ми будемо сприяти кращій організації виноградного бізнесу, який акцентується на чіткому розрахунку собівартості продукції, ефективних технологіях вирощування та збуту найбільш очікуваних споживачем сортів. Велику увагу також приділятимемо розвитку професійних зв«язків у галузі, кооперації.

Спеціаліст прогнозує, що за такого підходу упродовж наступних 3-5 років вітчизняна  продукція зможе впевнено конкурувати з імпортом на ринку України.

Експорт вітчизняного м’яса птиці зріс на 30%

З початку року експорт курятини з України досяг 275,47 тис. т, що на 28,4% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це свідчать дані Державної фіскальної служби.

Повідомляється, що продукція українських виробників м’яса птиці користується підвищеним попитом у різних регіонах світу, таких як ЄС, Близький Схід та Азія. У грошовому вираженні обсяги експорту птиці збільшилися на 20,4%, досягнувши $401,78 млн.

Імпорт птиці та субпродуктів за сім місяців впав на 4,4%, до 82,2 тис. т, у грошовому вираженні обсяги закордонних закупівель скоротились на 3,7%, до $32,86 млн.

У той же час експорт свинини в січні-серпні 2019 р. збільшився на 4,2% порівняно з аналогічним періодом минулого року. За цей період за кордон було реалізовано 1,41 тис. т свинини на суму $3,13 млн. Імпорт свинини в Україну збільшився на 3,9% до 16,33 тис. т на суму $31,1 млн, що на $1,6 млн більше, ніж минулого року.

Нагадаємо, що виробництво замороженої курятини в Україні за рік зросло на 35,6%.

Україна поставила на зовнішні ринки у 2018 році 326,793 тис. т м’яса бройлерів, при цьому птахівництво заробило для країни $503 млн валютної виручки.

ТОП-7 компаній експортерів можна переглянути у ретйтингу на AgroPolit.com. Лідер з виробництва мяса птиці на внутрішньому ринку, а також реалізації на экспорт — агроіндустріальний холдинг МХП.

Фото з відкритих джерел

21

Залишити коментар

прайс-на-рекламу
Схожі матеріали

Інші публікації автора