«Я зроблю все, щоб Тернопільський аеропорт був», - Василь Деревляний

20 гектарів землі Тернопільського аеропорту внесли до Державного земельного кадастру (ДЗК) ще у 2012 році через… технічну помилку. Саме це днями визнали у місцевому управлінні СБУ.

Про це «Терену» розповів перший заступник голови обласної ради Василь Деревляний (якими нині є справи на летовищі, «Терен» писав ТУТ, ТУТ і ТУТприм.).

«Уже собі хтось її «застовпив», щоб забудувати»

Отже, у цьому документі йдеться: ділянка площею 20 га у межах земель Тернопільського аеропорту внесена до Державного земельного кадастру внаслідок технічної помилки, допущеної через перенесення відомостей про кадастровий номер. Окрім того, в СБУ також встановили: жодних підтверджень про державну реєстрацію правовстановлюючих документів, інших примірних державних актів за вказаним кадастровим номером нікому не видавали. І внесення було, до речі, без прізвища, дати. Мовляв, зробили «на авось» - якщо ніхто не втрутиться, не оскаржить, то ми собі це і заберемо.

Derevlyanuy

У випадковість присвоєння окремого кадастрового номера такому шматку землі поблизу обласного центру політик не вірить.

«Ми вчасно все помітили і встигли зупинити»

Лист, що надійшов із СБУ, дозволяє обласній раді завершити процес виготовлення державного акту на право власності на землю аеропорту, а також продовжувати роботи із відновлення його повноцінної діяльності.

Над товстезною папкою, за його словами, уже працювали фахівці Держгеокадастру, управління архітектури та інших структур. Усе для того, щоб усі нюанси були враховані і не дали згодом жодного приводу оскаржувати те чи інше рішення.

До речі, обласна рада також ліквідовує борги у зарплаті працівникам аеропорту. На додачу, їх відправляють на стажування  у Львівському аеропорту за своїм фахом.

Фото із відкритих джерел

Тернопільщинааеропортобласна радаТеренлетовищеВасиль Деревляний