5 рецептів великодніх пасок, які вдаються завжди

Пам’ятайте: найважливіше при випіканні паски – настрій, з яким ви готуєте. Він повинен бути чистим та радісним

Щороку, готуючись до Великодня, кожна господиня береться до випікання пасок, наповнюючи дім ароматом родинного затишку та національних традицій. Деякі люблять рецепти, перевірені поколіннями, а хтось хоче здивувати своїх рідних новим смаком великоднього хліба. Залишилося зовсім небагато часу до Світлого Господнього Воскресіння, а це означає – саме час діставати формочки, запасатися якісним борошном, готувати дріжджі і вибирати рецепти великодньої паски. 5 цікавих рецептів опублікували на сторінці Їсти з Максимом Нікітиним.

Методів приготування цієї традиційної великодньої здоби є сила силенна. Та й назв у цих святкових хлібин чимало: “баби”, “калачі” і “золоті баби”. Хтось пече паску на кефірі, хтось на дріжджах, з додаванням родзинок, маку та цукатів. У однієї господині вдома є справжня піч, а інша призвичаїлась до хлібопічки. Словом, у кожного є свої рецепти приготування традиційної великодньої паски, головне, аби ці експерименти з тістом закінчувались вдало. Бо трапляється, що паска не підросте чи потріскає, то “западе” в середину і стане “кривобока” або “горбата”. Буває занадто суха, то підгорить, то тісто “забите” чи, взагалі, з форми вилізе…

Читайте також: Священник-блогер з Тернопільщини вже напік пасок і поділився своїм рецептом.

Але, завдяки численним спробам, господині все ж винайшли прості рецепти паски, які вдаються завжди. То ж хочемо ними і поділитися з вами. Щоб і вам вдалося спекти чудову смачну домашню Великодню паску легко і просто, без зайвих клопотів, зусиль та витрат! Можливо, якийсь з рецептів з часом стане для вас сімейним. І пам’ятайте: найважливіше при випіканні паски – настрій, з яким ви готуєте. Він повинен бути чистим та радісним.

Головний принцип приготування паски на Великдень – правильно замішане тісто. Воно не повинно бути надто рідкім або, навпаки, густим, бо так великодній хліб швидше зачерствіє. Тісто має бути такої консинстенції, щоб воно легко ділилося ножем і не липло до рук. І ще один важливий секрет – тісто має підніматіся три рази: перший раз – сама опара, другий – з усіма доданими продуктами, третій – коли тісто розклали у форми.

1. Класична паска з родзинками і цукатами

ІНГРЕДІЄНТИ

ПРИГОТУВАННЯ

2. Сирна паска звичайна

ІНГРЕДІЄНТИ

ПРИГОТУВАННЯ

3. Сирна паска печена

ІНГРЕДІЄНТИ

ПРИГОТУВАННЯ

ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ ДЕКІЛЬКА ХИТРОСТЕЙ ЩОДО ПРИГОТУВАННЯ СИРНОЇ ПАСКИ:

4. Паска з білим шоколадом

ІНГРЕДІЄНТИ

ПРИГОТУВАННЯ

5. Паска у хлібопічці: рецепт із цитрусами та горіхами

ІНГРЕДІЄНТИ

ПРИГОТУВАННЯ

Фото з відкритих джерел

рецептпаска