Команду «За майбутнє» представляє кандидатка, яка два десятки років присвятила благодійності

Уміло керувати Центром позашкільної роботи  міської ради, виконувати домашні справи, приділяим увагу рідним, особливо своїм чудовим онукам та займатись благодійністю – усе це встигає кандидатка у депутати в Тернопільську обласну раду Валентина Бойко.  

Сім фактів з її життя можна дізнатись у групі «Тернопільщина За майбутнє» у рамках проекту «Люди майбутнього».

1. Валентина Бойко Народилася в Шумську в 1963 році, навчалася у місцевій школі, після її закінчення вступила до Тернопільського педагогічного інституту, здобула фах вчителя початкових класів.

Ця професія потребує доброти, терпіння, уміння турбуватися та опікати. І оце бажання піклуватися про когось залишилося у мене на все життя, каже пані Валентина.  Свого часу хотіла стати журналістом, але в останню хвилину передумала, обрала вчителювання і не пошкодувала про це ще жодного разу. Що надихає мене? Любов до людей, до дітей. Щиро радію, коли можу допомогти їм.

2. 12 років працювала в школі, згодом була начальником управління у справах молоді, сім’ї та спорту Шумської РДА, працювала у центрі соціальних служб, сьогодні - директор центру позашкільної роботи Шумської міської ради.

3. Має другу вищу освіту магістр державної служби, закінчила ТНЕУ у 2000 році.

Все, що робиш, потрібно робити добре, переконана жінка. На державній службі працюють люди, які хочуть і здатні покращити життя співвітчизників, котрі дійсно цього потребують. Ця професія вимагає від людини самопожертви, відданості, професійних і моральних якостей.

4. Два десятки років Валентина Бойко присвятила себе благодійності: співпрацює з благодійною організацією «Світ дітей», яка діє в рамках міжнародного українсько-канадського проєкту допомоги сім’ям «Челіc», координує діяльність проекту на Шумщині.

Це колосальний обсяг роботи, зазначає пані Валентина. Підтримуємо малозабезпечені і багатодітні сім’ї, допомагаємо місцевим фермерам із купівлею сільськогосподарської техніки чи розведенням тварин. Переконана, це правильний підхід:  не «принести рибку на блюдці», а дати вудку і навчити нею користуватися. 

5. Щоденно до Валентини Бойко, як до працівниці благодійного фонду, звертаються десятки відвідувачів: не тільки за фінансовою допомогою, а й моральною підтримкою, порадами з подолання безлічі життєвих перешкод, реалізації особистих і громадянських прав. Така благодійність це не лише фінансова допомога, а й витрачений час, знання, енергія, якими жінка щедро ділиться з іншими.

6. Валентина Бойко також опікується безпритульними тваринами. Вважає, що рівень свідомості людини визначається її ставленням до тих, хто не може самостійно подбати про себе:

Хочу донести до людей, що тварини потребують допомоги, співчуття, елементарного людського ставлення, - говорить кандидатка у депутати - Дворових «підопічних» у мене кілька десятків: не можу байдуже пройти повз вуличного котика чи песика. Одного дня саме такі, підібрані на вулиці тварини, оселилися у нас вдома:  кішка Мурка і собака Клапа. Знаєте, як кажуть: «Аби купити тварину, потрібні гроші, а взяти з вулиці – серце». 

7. Щасливо одружена уже 34 років. Чоловік Ярослав працює заступником міського голови Шумська, син Олександр з невісткою та двома синами нині живуть і працюють у Данії, донька Ольга подарувала онучку Мартусю, що стала радістю для всієї родини.

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинавибориполітикаосвітаТеренШумськ«За майбутнє»Валентина Бойко