Аби жителі Тернополя отримували документи без черг, Київ витратив 300 тисяч гривень (фото, відео)

Подати заяву на оформлення шлюбу чи, наприклад, отримати копію свідоцтва про народження без черги, причому у комфортних умовах, уже можна у Тернополі.

Відкриття нового клієнто-орієнтованого центру із надання послуг у сфері реєстрації актів цивільного стану (ДРАЦС) у форматі «Open Space», або українською – «Відкритий простір», відбулося сьогодні, 11 грудня. Участь у заході взяла перший заступник Міністра юстиції України Олена Сукманова.

Прес-конф

Саме гостя із Києва розповіла місцевим журналістам, як, тобто за яким алгоритмом працюватиме 26-й офіс «Open Space», створений в Україні. Попередні, додамо, уже відкрили у всіх обласних центрах України, а також у Києві і навіть великих містах, що є наразі районними центрами.

[embed]https://youtu.be/68y3rCBPjU8[/embed]

На ремонт приміщення гроші надійшли із спеціального фонду Міністерства юстиції. На облаштування нового ДРАТСу у форматі «Open Space» витратили 300 тис. грн. Причому ці витрати не спричинять зростання цін на жодні послуги.

[embed]https://youtu.be/SGZL1HQaSiI[/embed]

За словами Олени Сукманової, в цьому офісі громадяни зможуть швидко і головне - без черг отримати всі послуги, які досі надавали у звичайних відділах ДРАЦСу, у тому числі й апостиль.

Пояснення

Йдеться, зокрема, про отримання свідоцтва про народження, шлюб чи його розірвання, свідоцтва про зміну ім’я, повторні свідоцтва і витяги із Державного реєстру актів цивільного стану тощо. Олена Сукманова сама усе перевірила, замовивши копію свідоцтва про шлюб.

[embed]https://youtu.be/8DqTYsUtJgY[/embed]

У відкритті офісу взяли участь очільники нашого краю. Вони високо оцінили зусилля Міністерства юстиції у намаганні зробити послуги доступнішими для людей.

[embed]https://youtu.be/N21fjkx9Ei4[/embed]

До слова, офіс «Open Space» працює на 1-му поверсі адміністративної будівлі Тернопільської обласної ради, що на вул. Грушевського, 8. Вивіску помітить будь-хто, зайшовши у фойє будівлі. Звісно ж, по документи тернополяни можуть прийти із дітьми. Щоб їм очікувати на документи не було сумно, в офісі облаштували спеціальний куточок для малечі.

Куточок для дітей

Варто додати, що розрахуватися за послугу у «Відкритому просторі» можна буде на місці. Причому працівники прийматимуть і пластикові картки. Якщо у когось із цим виникатимуть труднощі, працюватимуть консультанти.

Фото і відео автора

ФоторепортажВідеоТернопільщинаобласна радаТеренДРАЦСчергавулиця ГрушевськогоОлена Сукмановаперший заступник Міністра юстиції Українифойє