Апеляції про повернення Почаївського монастиря московській церкві: голова Тернопільської ОВА звернувся в поліцію

Апеляційну скаргу особисто підписав міський голова Почаєва, зайнявши позицію московської церкви. Оцінку його діям має дати поліція

У медіа вийшли публікації про те, що Почаївська міська рада та московська церква в Україні, яка працює під брендом УПЦ (МП), подали апеляційні скарги на рішення суду, який повернув державі комплекс будівель Свято-Духівського монастиря Свято-Успенської Почаївської лаври у Почаєві. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації В’ячеслав Негода.

За його словами, в ОВА був запрошений міський голова Почаєва Василь Бойко, який раніше особисто підписав апеляційну скаргу, ставши на позицію УПЦ (МП).

За попередньою інформацією, в багатьох діях посадових осіб міської ради і виконкому, що передували поданню апеляції, є ознаки порушення законодавства. Я звернувся до правоохоронних органів дати правову оцінку діяльності міського голови та інших посадовців в частині прийнятих ними рішень, в тому числі міської ради. Начальнику Кременецької РВА доручено посилити контроль за діяльністю ОМС Почаївської ТГ, – каже Негода.

Читайте також: Суд повернув Свято-Духівський монастир Почаївської Лаври у власність держави

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про припинення діяльності російської церкви в Україні

Фото з відкритих джерел

ПочаївмонастирповерненняУПЦ