Безробітна Іванна з Тернопільщини різко «піднялася» після того, як захистила своє

Свого часу жителька Шумщини Іванна Дмитрук здобула педагогічну освіту, та не знайшовши роботи за фахом, пішла працювати продавцем.

Коли жінка залишилась без роботи, звернулась за допомогою у працевлаштуванні до Шумської районної філії Тернопільського обласного центру зайнятості, розповіла «Терену» начальник відділу інформаційної роботи згаданого Центру, Олена Рак.

- Енергійній молодій жінці фахівці філії запропонували подумати над започаткуванням власної справи. Іванна радо погодилася, адже набувши з роками необхідних знань та досвіду, вона все більше задумувалась над питанням відкриття бізнесу у сфері торгівлі продовольчими товарами в рідному селі Великі Дедеркали, - розповідає Олена Рак. - Взявши участь у семінарі з основ підприємництва, пройшовши стажування за навчальною програмою «Провадження підприємницької діяльності», вона захистила бізнес-план та отримала від служби зайнятості одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

За її словами, Іванна взяла в оренду приміщення магазину «Теко» в центрі села. Попередньо вивчивши та проаналізувавши споживчий попит, пропозицію та ціни, жінка вміло збалансувала асортимент товарів, що дало їй змогу успішно втілювати в життя свій бізнес-план.

Фото: Олена Рак

Тернопільщинацентр зайнятостіТеренОлена РакІванна ДмитрукВеликі Дедеркали