Бібліотеки Тернополя та Кракова підписали меморандум про співпрацю

Серед напрямів співпраці: обмін професійним досвідом, організація культурних заходів тощо

Відбулося підписання Меморандуму про співпрацю між Воєводською публічною бібліотекою в Кракові та Тернопільською обласною універсальною науковою бібліотекою. Про це повідомили у пресслужбі обласної ради.

Ця подія є новим етапом у розвитку культурних та освітніх зв'язків між нашими країнами, спрямованим на зміцнення взаєморозуміння та обмін досвідом у бібліотечній справі, – йдеться в повідомленні.

 Основні напрями співпраці:

- Обмін професійним досвідом та участь у спільних конференціях і семінарах.

- Реалізація спільних проєктів з розвитку інформаційного суспільства.

- Організація культурних заходів, виставок, лекцій та семінарів.

- Проведення програм для вивчення польської та української мов.

Це партнерство відкриває нові горизонти для наших читачів, науковців та культурних діячів, розширюючи доступ до освітніх програм, культурних ресурсів і професійних можливостей. Спільні проєкти, мовні клуби, волонтерські програми, відзначення міжнародних свят – це лише початок наших ініціатив. Ми віримо, що це співробітництво сприятиме ще більш тісній співпраці між Польщею та Україною, розвиваючи міцні зв’язки між нашими громадами. Долучайтеся до наших майбутніх заходів, слідкуйте за анонсами, і разом ми створимо більше можливостей для культурного обміну та взаємного розвитку, – розповідають у ТОУНБ.

Читайте також: «На одну книгу була черга із 20 охочих»: тернопільській бібліотеці бракує коштів на придбання книг

Фото з відкритих джерел

бібліотекамеморандумспівпраця