Чого тернополяни навчилися на кулінарно-гончарному майстер-класі? (фото)
Відчули себе гончарями та навчилися готувати національну грузинську страву ті, хто завітав на майстер-клас від студії-крамниці «Палітра тепла» та ресторану «Хінкальня».
Охочих пізнавально та смачно провести вихідний зібралося чимало. У майстер-класі взяло участь більше двадцяти людей, ще майже стільки ж записалися в резервну чергу.
Готувати пісну національну грузинську страву чхінті лобіо, головним інгредієнтом якої є квасоля-шпарагівка, навчив сушеф «Хінкальні» Володимир Бердій.
Народний майстер Руслан Друк показав основи гончарної справи. Торкнутися глини пощастило дітям. Маленькі рученята виліпили декілька шедеврів, які гармонійно доповнять інтер'єр Хінкальні та завжди нагадуватимуть відвідувачам про те, що тут є нагода поєднати приємне з корисним.
Дружина гончара, Уляна Джигринюк, відкрила кілька смачних секретів, зокрема, як випікати хліб без дріжджів на домашній заквасці в глиняному посуді.
Кожен із учасників майстер-класу отримав у подарунок глиняну кецу — грузинський посуд, в якому подають лобіо.
Для тих, хто не встиг потрапити на це дійство, організатори повторять майстер-клас уже наступного тижня. Записатися можна у «Хінкальні» на Валовій, або в «Палітрі тепла», що в «Атріумі».
Інна Віконська
Фото Олександра Кривенького