Чому стало більше грошей, пояснює головний фіскал Тернопільщини

Від бізнесу Тернопілля до зведеного бюджету вже надійшло майже 3,9 млрд грн різних платежів. Порівняно із відповідним торішнім періодом це - на 605,6 млн грн більше, причому левова частка цих грошей потрапила у місцеві бюджети.

Про це повідомили у Секторі комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби (ГУ ДФС) в області.

- За 7 місяців 2019 року платники податків Тернопілля сплатили до бюджетів усіх рівнів 3 млрд 866,6 млн грн податкових платежів, - уточнює начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. – Ці цифри перевищили очікувані на 56,3 млн грн. Порівняно із відповідним торішнім періодом до казни спрямували платежів на 605,6 млн грн більше.

Він зазначив, що до державного бюджету надійшло 1 млрд 551,1 млн грн, а місцеві бюджети отримали 2 млрд 315,4 млн грн, що, відповідно, на 195,9 млн грн і 409,7 млн грн більше.

- Вагому частку у доходах держбюджету склали надходження із податку на додану вартість (ПДВ) – 643,5 млн грн, - додає Ігор Комендат. - І це – «плюс» 41,8 млн грн до минулого року. Податку на прибуток було 141 млн грн, що на 17,8 млн грн більше, ніж у січні-липні 2018 року.

Серед основних бюджетоформуючих податків місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб (ПДФО). Його надходження вже склали 1 млрд 579,4 млн грн, що на 306 млн грн більше, ніж торік.

- Крім того, місцеві бюджети отримали 204,9 млн грн плати за землю, що більше на 35,1 млн грн, - наголошує пан Комендат.

На думку очільника фіскального відомства області, зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів – це результат усвідомлення платниками необхідності сплачувати податки доброчесно і в повному обсязі.

Фото надане Сектором комунікацій ГУ ДФС в області

ГрошіподатковаТернопільщинабюджетподаткизвітПДВІгор КомендатПДФОДФСТерен