Чому тернополянам не варто їсти цукор?
Додавання пари ложок цукру в чай здатне підвищити ризик розвитку хвороби Альцгеймера на третину. Про це повідомляють американські вчені з Колумбійського університету.
Про результати роботи вони розповіли на Міжнародній конференції Асоціації по боротьбі з хворобою Альцгеймера в Чикаго.
Дослідники протягом 7 років спостерігали за 2226 людьми, які не страждали від деменції. Протягом цього часу хвороба Альцгеймера розвинулася у 429 з них. Також вчені збирали дані про те, скільки цукру споживають учасники дослідження.
Ті з них, хто сумарно додавав близько 30 грам цукру в їжу і напої, на 33% більше ризикували отримати хвороба Альцгеймера, ніж ті, хто додавав 5-6 грамів. У зоні ризику опинилися і любителі газованої і фруктових соків - у них ризик був підвищений на 27%, так як в цих напоях міститься велика кількість цукру.
Підвищене споживання цукру провокує розвиток діабету другого типу, пояснюють дослідники. А він, у свою чергу, є чинником, що підвищує ризик розвитку хвороби Альцгеймера. Тому для того, щоб знизити ризики, необхідний здоровий спосіб життя і правильне харчування.