Чортків стане центром туризму Південного Тернопілля (фото)

9 квітня з ініціативи відділу туризму Чортківської міської ради в арт-кафе «Вінтаж» відбулася зустріч із засновницею «Voronova agency» Transformational trips & events Тетяною Вороновою, яка займається розвитком внутрішнього туризму.

Основна мета Тетяни Воронової - розвиток регіонального туризму та створення туристичного кластеру на території Південного Тернопілля із логістичним центром у Чорткові. За її словами, розвивати слід цілий регіон (Чортків, Заліщики, Теребовля, Тернопіль, Чернівці), а не окреме місто. Створення кластерів є координацією спільних зусиль, що в кінцевому підсумку веде до підвищення якості туристичних послуг та більш ефективного використання ресурсів.

Піднесення туристичної сфери у регіоні потрібно розглядати як інструмент мобілізації його конкурентних переваг, підвищення рівня зайнятості населення, зменшення трудової міграції, в т.ч. молодіжної, посилення ділової активності, покращення фінансових показників діяльності підприємств, формування позитивного туристичного іміджу.

56954323_2257918294468548_2964794999348133888_o

29-30 червня в Заліщиках, з ініціативи Тетяни, планується проведення фестивалю сучасної оркестрової та симфонічної музики, поезії та живопису «InStrum Fest Zalischyky». За попередніми розрахунками, очікується 3 тис. гостей, а це чимала кількість, як для районного центру.

Окрім музичної програми відвідувачі зможуть побувати на майстер-класах, в зонах відпочинку, поласувати смаколиками на фудкортах, переглянути фільми чи ознайомитися із творчістю сучасних письменників на літературних майданчиках. Організатори пропонують і активний відпочинок для туристів – екскурсії, сплави по Дністру, роуп-джампінг, відвідування печер, політ на повітряних кулях тощо.

56976958_2257918387801872_8752188062622023680_o

Провідними цілями фестивалю, які стосуються розвитку регіонального туризму є:

- розвиток транспортної системи регіону;

- створення нових робочих місць;

- підвищення рівня відпочинку для населення;

- розвиток та промоція туристичного потенціалу регіону;

- створення нових постійнодіючих туристичних локацій (Тернопіль, Чортків, Теребовля, Заліщики, Чернівці).

Підприємці з Чорткова, майстри, власники фудкортів, продавці сувенірної продукції, митці матимуть змогу прорекламувати себе, свою продукцію та рідне місто, долучившись до фестивалю «InStrum Fest Zalischyky».

За інформацією Чортківської міської ради

Фото ЧМР

Це цікавоФотоТернопільщинаЧортківтуризмТерентуристичний кластерТетяна Воронова