«Чортківський перевал» на Тернопільщині – подолано! (фоторепортаж)

У Чорткові відбулися вже традиційні велосипедні перегони

Як кажуть організатори, мета проведення «Чортківського перевалу» - популяризація велосипедного руху та здорового способу життя, вивчення попиту і зацікавленості цим видом спорту, підготовка учасників до змагань всеукраїнського рівня. Участь у ньому мали змогу взяти усі, хто має більше 18 років. Спортсмени стартували та фінішували в замку Гольських, що у Чорткові.

Організатори перегонів пообіцяли учасникам велосипедних змагань низку сюрпризів, емоцій та драйву. І це все справдилося. Принаймні, ось як у соцмережі пише про ці змагання очевидець

нинішньої події.

- У відповідь на тернопільський транспортний ізоляціонізм, життя в провінції почало розквітати великими китицями. Зазвичай, провінційні події, фактично, не висвітлюються обласними ЗМІ - уікенд, треба їхати... А тут, в один день відбувалися мотокрос в Бучачі і велоперегони в Чорткові. Традиційно змагання з  мотокросу не вдається відвідати - як не одне, то інше. А «Чортківський перевал» цього року відзначається чіткою організацією, високотехнологічним обліком часу заїзду, навіть он-лайн трансляцією перегонів. Більше сотні учасників, навіть був хтось з Одеси. Сподіваюсь, що незабаром ці змагання стануть міжнародними. Велосипедисти - специфічний фольк. Є в них щось від автолюбителів. Але, на відміну від них, велосипедисти, вірніше їх успіхи залежать не стільки від технічної переваги велосипеда, а від фізичної підготовки. Тому на сторінках соцмереж значно більше фотографій автолюбителів зі своїми машинами з виглядом, ніби це сам Генрі Форд біля своєї власноруч зробленої машини, ніж фотографій набундючених велосипедистів з «навороченими» роверами. Велосипед - це філософія життя, здорового і незалежного життя.

Усе було класно. Але ще не вистачало розуміння важливості постподієвого висвітлення змагань. Тобто, на трасі велоперегонів були дуже виграшні локації, фотографії з яких були б бомбезними. Але добратися туди пішим манером не було можливості. Крім сучасних способів хронометрії змагань, треба переймати досвід Ф1 в плані співпраці з фотографами і відеографами. Саме вони зроблять серйозний візуальний розголос в медійному просторі. Ой, треба ровера, ой, як треба.. Хлопці, дякую за враження від змагань!, - пише у соцмережі користувач.

c01 (Copy)

c02 (Copy)

c06 (Copy)

c07 (Copy)

c03 (Copy)

c04 (Copy)

c05 (Copy)

c11 (Copy)

c09 (Copy)

c10 (Copy)

Фото – Тарас Хлібович (Thieri Newman)

ФоторепортажТернопільщинаТеренм. ЧортківвелоперегониЧортківський перевалзамок Гольських