Чи може морозиво перетворитися на отруту для тернополян?

Літо – пора, коли тернополяни масово скуповують один із холодних смаколиків, який може стати для них отрутою.

Неправильна упаковка та зберігання морозива, одна із причин його псування та перетворення у небезпечну їжу. До слова, морозиво має 3 види: з молочними жирами, плодово-ягідне та із вмістом рослинних жирів. Останній найбільш корисний. Зауважимо, що у кожного із видів морозива є свій термін придатності та умови для зберігання.

Морозиво із рослинними жирами зберігається 10-12 місяців, але на ринку присутні види, які мають термін придатності 2 роки.

Проте, перед тим як скуштувати морозиво, варто звернути увагу на декілька фактів:

Варто завжди дивитися на дату виготовлення продукту та уважно обирати апаратне морозиво та коктейлі на його основі, що готуються у точках продажу, попереджає Головне управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинаягодимолокозберіганняТеренлітонебезпекатермінпопередженняризикумовиморозивоотрутакоктейлірослинні жири