Де краще купувати: у Тернополі порівняли ціни на продукти у магазинах та на центральному ринку

Вартість продуктів харчування на місцевому ринку та у одній із торгівельних мереж Тернополя вирішила дізнатись кореспондентка «Терену».

Тож перш ніж вирушити на ринок, ми склали список продуктів, необхідних для приготування національної страви українців – борщу й зіставили їх вартість.

Ціна на ринку:

У супермаркеті ж ціна овочів суттєво відрізняється:

На ринку за літр олії просять від 52 до 57 гривень, а у магазині - 0,9 л, вартістю від 49.90 до 55.90. грн.

Щодо м’ясних виробів - за кілограм свинячої шинки продавці на ринку запрошують 100 грн, за шийну частину - 115-120 грн/кг, а за ребра – 35 грн/кг. Сало ж залежить від товщини: тонше – 75 грн/кг, середньої товщини – 100 грн/кг й найбільшої – 150 грн/кг.

От у магазині спостерігаємо вищі ціни на м’ясну продукцію - ескалоп коштує 157.99 грн/кг, шийна частина – 153.69 грн/кг.

Курятина на ринку теж дешевша – за кілограм філе 115 грн, стегна по 89.95 грн/кг, гомілки по 74.95 грн/кг, четвертина по 69.95 грн/кг, фарш можна придбати за 105 грн/кг.

У супермаркеті гомілки курчат-бройлерів продають по тій же ціні - 74. 95 грн/кг, а філе - 129.95-146 грн/кг. Стегна дорожчі - 110.70 грн/кг.

А де ви купуєте продукти - у супермаркетах чи на ринку? Пишіть у коментарях.

Фото з відкритих джерел

ринокТернопільціниТеренпродуктиовочівартістьпорівнянняоліямагазинпокупким’ясодешеводорого