Де на Тернопільщині можна відчути духовний баланс (фото)

Мало кому відомо, що на Тернопільщині у с. Лішня Кременецького району, є джерело св. Праведної Анни. Воно немає нічого спільного з однойменним джерелом у Рівненській області, з натовпом паломників-туристів та бізнесом. Поблизу цієї нерозкрученої святині ви не зустрінете яток з іконками, сувенірами, чаєм-кавою.

Біля невеличкого облаштованого джерельця – кілька людей, дехто набирає цілющу воду, хтось занурюється. Двоє рвуть цвіт липи в екологічно чистому місці. Поблизу святині стоїть альтанка. Але в ній ніхто не влаштовує застіль. Іноді гості, що прибули здалеку, можуть присісти перекусити.

дж. св. анни3

дж. св. анни4

Біля джерела дві каплички. Одна старіша, відкрита, будь-хто може зайти і помолитися перед іконами. За бажанням у скриньці можна залишити пожертву. Інша, каплиця-пантеон Героїв АТО, – збудована нещодавно за ініціативи місцевого настоятеля та волонтера о. Андрія Любуня і освячена минулоріч.

Хочете відчути спокій, благодать та духовний баланс? Тоді вам сюди.

Довідка:

Перша історична згадка про це місце датується 1625 роком. Біля джерела стояла дерев’яна капличка у якій знаходилася фігура святої Анни. Комуністичною владою капличку було розібрано та спалено. У 1991 році святиню було відновлено та освячено 7 серпня, у день Успіння Святої Праведної Анни. У 2010 році тут було освячено хрест та камінь під будівництво духовного комплексу.

Фото автора

Це цікавоТернопільщинаКременеччинаТеренс. Лішнясвятинягерої АТОкаплиця-пантеоно. Андрій Любуньджерело св. Праведної Анни