Депутат Тернопільської обласної ради назвав свою причину будівництва ГЕС на Дністрі

Причину побудови ГЕС на Дністрі, яка відрізняється від озвученої владою області, назвав депутат обласної ради Володимир Бобко.

Свої думки після поїздки на екскурсію на Новодністровську ГАЕС народний обранець виклав у своєму блозі.

За його словами, чому їм «одна політична сила» організувала екскурсію саме на ГАЕС невідомо, адже за задумом Уряду, в нас мають будувати далеко не акумулюючу ГЕС.

"Мені не дуже зрозуміло навіщо будувати нову ГЕС вище за течією, якщо ще не до кінця збудована Новодністровська ГАЕС - логічніше було б завершити одну, а тоді починати іншу. Тим більше що вся «наша»ГЕС буде давати менше електроенергії ніж одна турбіна ГАЕС", - написав в блозі депутат Бобко.

"В мене враження, що ГЕС швидше будується щоб унеможливити гідроудар по споруді Новодністровської ГАЕС, на випадок сильних злив у верхах Дністра, щоб вирішити проблему з намуленням русла річки ... Питання виробництва електроенергії не основне", - припустив Володимир Бобко.

Поки що Уряд у 2017 році знайшов 155 млн.грн. на проектну документацію ГЕС на Дністрі, незважаючи на спротив громадських, туристичних та екологічних організацій трьох областей: Тернопільської, Івано-Франківської та Чернівецької.

ТернопільщинаТернопільТерентернополянинВолодимир БобкоНоводністровська ГАЕС