Для учнів Тернопільщини провели уроки правових знань «Я маю право»

Перший навчальний тиждень представники центрів безоплатної правової допомоги присвятили дітям. Учні шкіл Тернопільщини дізнавались про свої права та шляхи їх захисту. У школах кожного району та міста фахівці спілкувались з учнями.

Право на безпеку, право на освіту, на інформацію, на медичну допомогу, на безоплатну правову допомогу, на любов та піклування, на відпочинок, на безпечне довкілля – ці та інші права вчились захищати діти. До кого звернутись за захистом своїх прав – батьки, вчителі, поліція, система безоплатної правової допомоги, лікарня та багато інших варіантів називали діти різного віку.  Розповідали учням не лише про права, але і про обов’язки, що покладені на них.

– Кожне наше право має наслідком обов’язок інших людей не порушувати його, а відповідно і ми маємо такі обов’язки, – зазначали фахівці системи.

Працівники системи проводили заходи в інтерактивній формі – разом заповнювали карту «Права дитини», переглядали відео, вирощували «Правове дерево».

– Найбільше запам’яталось право на відпочинок, хоча не розумію чому перерва коротша, ніж урок, – говорять учні ЗОШ №13 Тернополя.  

Кременецьким школярам найбільше сподобалось заповнювати карту «Права дитини». А от діти Чортківщини вподобали право на безоплатну правову допомогу.

 – Тепер я знаю, куди звертатись, якщо мене будуть ображати, – каже учень 5-го класу Володя. 

Задоволені проведеними заходами і педагоги.

– Такі зустрічі корисні для дітей. Проблема, коли вони не знають своїх прав. Але і тим, які знають, важливо нагадати про обов’язки. Подача матеріалу в дещо ігровій формі зацікавила наших учнів. Приходьте до нас ще! – говорить вчителька п. Світлана.

Фото з відкритих джерел

ТернопільщинаТерен«Я маю право!»уроки правових занятьцентр з надання безоплатної правової допомоги