Двох тернополян підозрюють у переправленні військовозобов’язаних через кордон (фото, відео)

Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років

Злочинну діяльність 37-річного тернополянина та його 47-річної спільниці задокументували оперативники карного розшуку Головного управління Національної поліції Тернопільщини спільно з прикордонниками та працівниками управління СБУ. Про це повідомили у відділі комунікації поліції Тернопільської області.

Правоохоронці кажуть, фігуранти організували «бізнес» на бажаючих незаконно покинути межі України. З кожного «клієнта» брали від 12 до 16 тисяч американських доларів.

Як розповів начальник відділу управління карного розшуку Віталій Боднар, 47-річна тернополянка підшуковувала військовозобов’язаних чоловіків віком від 18 до 60 років, яким заборонено перетинати державний кордон, і пропонувала за грошову винагороду організувати втечу з України.

Її спільник – 37 річний тернополянин - теж активно займався пошуком бажаючих, а також на власному автомобілі доправляв чоловіків на територію Закарпатської області, надаючи поради та вказівки, як поза межами пропускних пунктів перейти кордон. За наявною інформацією, «послугами» фігурантів скористалися щонайменше семеро військовозобов’язаних, - каже Віталій Боднар.

Під час спеціальної операції, проведеної співробітниками управління карного розшуку спільно з працівниками управління СБУ та прикордонники задокументували спробу незаконного переправлення через кордон двох чоловіків. Перевізника разом з ними затримали у місті Берегове Закарпатської області, неподалік прикордонної смуги.

Наразі обом фігурантам оголосили підозри у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 332 Кримінального кодексу України - організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинена за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів. Процесуальний нагляд у даному кримінальному провадженні здійснює Тернопільська обласна прокуратура.

Підозрюваному суд уже обрав запобіжний захід – тримання під вартою з можливістю внесення застави. Його спільницю взято під нічний домашній арешт. Підозрюваним загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років.

Фото, відео поліції Тернопільської області

поліціякордонперетинвійськовозобов'язаний