Екосвідомі та модні: тернополянка розповіла про шопер як варіант заміни пластикових пакетів (відео)

Сумка-шопер - окремий вид повсякденних сумок, назва яких походить від англійського слова «shop» - магазин. Тепер, коли за мішечки і пакети треба платити в рази більше, а питання екології стоїть на першому місці, шопери стали особливо актуальними.

- Екологічно - один, стильно - два, зручно - три.

Так тернополянка Анастасія Павицька говорить про шопер. Дівчина уже 2 роки продає екосумки через інтернет.

- Спочатку я роблю замовлення в постачальника, потім забираю його на пошті. Далі працюю над ескізом, так як я працюю над індивідуальними малюнками для кожної людини, ми мусимо все проговорити. Фактично, тут моя роль як і художника, і дизайнера. Після ескізу наношу фарбу, це може займати тривалий проміжок часу, тому що це не один шар, а декілька.  Далі упакування і особиста зустріч, - розповідає Анастасія.

Pasted into Екосвідомі та модні тернополянка розповіла про шопер як варіант заміни пластикових пакетів (відео)

Шопер у Насті з натуральної бавовняної тканини коштує 250 гривень. Можна знайти такої ж якості, але без додаткових малюнків і за ціною менше 100 гривень. Термін використання шопера може бути від двох до п’яти років. 

- Візьмемо таку статистику, хоч я і не математик. 5 років це 60 місяців. Якщо 60 місяців поділити на 250 гривень, це на кожен місяць дорівнює 4 гривні. Ми більше витратимо на пакети в АТБ і Сільпо, хоча можемо взяти один шопер, який нам прослужить роки. Все просто - математика. 

Pasted into Екосвідомі та модні тернополянка розповіла про шопер як варіант заміни пластикових пакетів (відео)

Чи можна бути екосвідомими та водночас модними, відповідає Настя. 

- Звичайно, можна, тому що ми вже бачимо в соціальних мережах, що інфлюенси використовують шопери, ними надихаються навіть люксові бренди. Тому ця річ вже перевірена часом, навіть у моєї бабусі був шопер. Це стильна штука і екологічна.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=vlId4dwM3_g[/embed]

Фото авторки

Відео Павла Лящинського

ВідеоФотоТернопільщинаекологіяТеренпластикекосвідомістьШопер