Яка риба є небезпечною для вживання

Цей продукт має бути включеним в раціон мінімум два рази в тиждень (одна порція – 140 грамів). Щоб отримати користь від риби, її варто їсти два-чотири рази на тиждень, але не частіше, наголошують фахівці

Для того, щоб залишатися в хорошій формі і вберегти своє тіло від серйозних проблем, то необхідно знати, яка риба небезпечна для здоров’я, оскільки цей продукт має бути включений в раціон мінімум два рази в тиждень (одна порція – 140 грамів). Щоб отримати користь від риби, її варто їсти два-чотири рази на тиждень, але не частіше, пише agronews.ua.

Дуже важливо те, яку саме рибу ви їсте. Корисною вважається і річкова, і морська риба, але і та й інша мають свої серйозні мінуси, які обов’язково необхідно враховувати.

Яка «найбрудніша» риба – мінуси річкової та морської

Дуже важливе сама середовище проживання риби, але за цим покупець не завжди може простежити. Щоб убезпечити себе, варто купувати рибу тільки в перевірених місцях, наприклад, у спеціалізованих мережевих магазинах чи в маркетах.

Найбільша небезпека річкової риби полягає в тому, що вона може бути заражена паразитами. Якщо ви дуже боїтеся «підчепити» глисти – варто купувати свіжозаморожену рибу, при цьому замороження має бути промисловим – глибоким, – йдеться в повідомленні.

Також менша ймовірність того, що паразитами заражена риба, вирощена людиною. Зазвичай за такою рибою пильно стежать, зокрема, контролюється наявність у воді паразитів.

У морській рибі таїться інша небезпека. Велика морська риба містить багато ртуті, тому її не можна споживати маленьким дітям і вагітним жінкам. Варто зазначити, що через ртуть людині загрожують проблеми з концентрацією уваги і пам’яттю, можуть розвиватися тривожні розлади й навіть депресія.

Яку рибу не можна їсти взагалі

Найбільше ртуті є у макрелі й тунці, саме тому медики радять взагалі відмовитися від їх поїдання. Щоб уберегти себе від згубного впливу небезпечного металу, краще кілька разів на тиждень їсти іншу морську рибу, яка вважається безпечною.

Яку рибу краще їсти українцям

Найбільшу користь ви отримаєте від тієї якісної риби, яку купите живою. На другому місці – охолоджений продукт.

Експерти рекомендують віддавати перевагу:

Річкова і морська форель – ця риба є чудовим джерелом білка і корисних мікроелементів. У ній містяться фосфор, натрій, залізо, цинк, селен, магній, калій, а також ціла низка вітамінів, у тому числі групи В.

Короп – також чудова риба для споживання, в ній є, зокрема, хром, фосфор, цинк, йод, вітаміни В12 і РР. Про всяк випадок перед вживанням перевіряйте цю рибу на наявність паразитів – зазвичай їх можна помітити в кишках.

Якщо у вас немає алергії, то варто включити в раціон дорадо. У цій рибі міститься багато йоду, а також є фосфор, кальцій, магній, залізо, бром, фтор, бор і літій. Якщо регулярно споживати цю рибу, то, як стверджують експерти, не страшні хвороби щитовидки.

Ще можна включити в раціон сі бас, завдяки якому ви наситите організм великою кількістю йоду, фосфору, кальцію і калію, вітамінами D, К, Е, A і групи В. Корисності, які є в цій рибі, організм засвоює легко, тому вона особливо потрібна в раціоні дітей і літніх людей.

Фото з відкритих джерел

агрорибакористь