Експодатківцю за хабар «світить» 10 років із конфіскацією майна

Посадовці одного із управлінь Державної фіскальної служби (ДФС) у Тернопільській області, викриті співробітниками Служби безпеки України (СБУ) на хабарництві, - незабаром постануть перед судом.

Про це повідомили сьогодні, 24 вересня, на сторінці Управління СБ України в Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук».

22
У повідомленні, зокрема, йдеться (цитуємо): «…Завершили досудове розслідування стосовно начальника одного із управлінь ДФС у Тернопільській області та заступника начальника відділу цього ж управління, які за 37 тисяч дол. США обіцяли представнику підприємця-забудовника провести слідчі дії так, щоб зменшити правову кваліфікацію злочину…».

55
Справа стосується Олега Дурняка - начальника управління ОРД ГУ ДФС у Тернопільській області, полковника податкової міліції. Працівники Служби безпеки України затримали його вранці в четвер, 3 вересня 2020 р. Операцію провели на вул. Купчинського. «Терен» писав про це докладно. Нагадаємо, народився Олег Дурняк 26 липня 1976 року у с. Семенів Теребовлянського району на Тернопільщині. У 1998 р. закінчив Тернопільську академію народного господарства, за фахом - економіст. З 1999 р. розпочав трудову діяльність у податкових органах, а з лютого 2002 - в органах податкової міліції. За час професійної діяльності пройшов усі щаблі від старшого державного ревізора-інспектора, оперуповноваженого до першого заступника начальника інспекції-начальника відділу податкової міліції. Одружений. З дружиною Людмилою виховують двох дітей.

44
Обвинувальний акт стосовно фігурантів кримінального провадження скерували до суду за ч. 3. ст. 368 КК України – «…неправомірна вигода у великому розмірі або вчинена службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років із конфіскацією майна.

33
До слова, серед податківців Тернопільщини вже провели 849 антикорупційних заходів. Так, за результатами перевірок до дисциплінарної відповідальності притягнули 4-х працівників. Окрім того, 24 вересня на Тернопіллі викрили групу з трьох осіб, які вимагали у підприємця 30 тисяч гривень. Фото зі сторінки Управління СБ України в Тернопільській області у соціальній мережі «Фейсбук»
податковаТернопільщинакорупціяСБУправоохоронціхабарДФСТеренперевіркавідповідальністьпогрозиОлег ДурнякДБР