Фермер з Житомирщини викорчував 11 га жимолості (Агроновини)

У фермерському господарстві «Грасс Авеню» в Житомирській області позбавилися 11 га жимолості. Вона була трьох сортів одночасного достигання і розрахована на ручний збір, а не комбайновий.

Про це під час міжнародного форуму «Промислове ягідництво» розповів керівник ФГ «Грасс Авеню» Олег Воробйов, пише agrotimes.ua.

– У 2015 р. ми посадили жимолость за схемою 3х1 м, під ручне збирання. До того ж три сорти, що достигають одночасно. Потім виявилося, що зібрати ягоди швидко і якісно – велика проблема. Не вистачало людей. Треба було садити під комбайн – всі питання були б зняті, – сказав він.

За словами фермера, рішення позбавитися плантації жимолості було продиктоване початковими помилками.

– Ми викорчували жимолость через наші помилки, а не тому, що це погана культура. Культура нормальна, правильна. На мою думку, її ягоду треба збирати на переробку, – пояснив Олег Воробйов.

Замість викорчуваних рослин посаджена лохина. Тепер вона займає 54 га.

0402 (Copy)

В Україні подорожчали усі види м'яса

Протягом останніх двох років в Україні подорожчали усі види м’яса. Повідомляє УНН з посиланням на Антимонопольний комітет України.

Посилаючись на дані Державної служби статистики, в АМКУ поінформували, що середні споживчі ціни на тушку курки протягом 2017 р. подорожчали на 33%, протягом 2018 р. – на 9%.

– Отже, середня ціна за 1 кілограм тушки курячої у 2017 р. становила 48,58 грн, а в 2018 р. – 56,18 грн, – повідомили у Комітеті.

Крім того, подорожчали середні споживчі ціни на свинину: протягом 2017 р. – на 45%, протягом 2018 р. – на 10%.

– Середня ціна за 1 кілограм свинини у 2017 р. становила 94,92 грн, а в 2018 р. – 113,08 грн, – зазначили в АМКУ.

Також, зросли споживчі ціни на яловичину: у 2017 р. – на 28 %, а протягом 2018 р. – на 9%, від 101,88 грн/кг до 122,63 грн/кг продукту.

Фото з відкритих джерел

ціниагросвининасадівництвояловичинакурятинажимолостьЖитомирська область