Тернопіль загарбузився – місто готується до Хелловіну (фотрепортаж)
Незважаючи на суперечки, які точаться в українському суспільстві, - варто чи не варто святкувати Хелловін, традиція ця, потроху, приживається і в Тернополі.
Цими днями можна спостерігати, як дедалі більше ресторанів та магазинів оздоблюють свої вітрини «гарбузовою» символікою. Іноді – додають до неї ще й «кажанячу» тему, підвішуючи до стелі вирізані з паперу силуети чорних мишей-«лиликів».
Традиційно, в цю пору чимало, заклади громадського харчування пропонують відвідувачам скуштувати спеціальне меню, в основі якого - страви з гарбуза.
А от на базарах Тернополя ціни на гарбузи не піддалися передсвятковому ажіотажу. Кілограм цієї ягоди (а саме ягодою, з ботанічної точки зору є баштанні культури, до яких належить і наш гарбуз) коштує близько 15 гривень за кілограм.
Фото авторки