Головний прокурор Тернопільщини – про зарплату, гуртожиток і зв'язок через Skype (фото, відео)

Про розмір своєї зарплатні, місце проживання і доньку, яку не хоче забирати зі школи посеред навчального року, головний прокурор Тернопільщини Петро Бойко розповів сьогодні, 31 січня.

Власне, це був перший брифінг посадовця, який встиг попрацювати у нашому краї лише місяць. Нагадаємо, щоб представити Петра Бойка підлеглим у Тернопіль 3 січня приїздив заступник Генпрокурора-головний військовий прокурор України Віктор Чумак. Адже 34-річний Петрo Бoйкo раніше oбіймав пoсаду військoвoгo прoкурoра Чернівецькoгo гарнізoну Західнoгo регіoну України.

Бойко2

Варто зауважити, що правоохоронець виявився привітним, не соромився посміхатися. Відповідав так, як йому дозволяла посада. Адже у багатьох актуальних справах на етапі слідства він не міг розголошувати таємниць. 

Я хотів би запевнити, що на мене достатньо важко тиснути, посміхнувся обласний прокурор, звітуючи про місяць на посаді. – Тиску немає! Все об’єктивно…

Запитали журналісти очільника прoкуратури Тернoпільськoї oбласті і про його зарплату. 

 У мене зарплата – 35 тисяч гривень, каже він. Це те, що я отримав за січень. Проживаю у Тернополі. Тут є приміщення, під гуртожиток. Відповідно, уклав договір і живу там. Оплачую проживання сам. Скільки? Поки не можу сказати, ще не отримав рахунок, бо заселився нещодавно…

Мешкає Петро Бойко у Тернополі – сам, адже родина поки що залишилися у Чернівцях (там у нього була службова квартира – прим.). Причина проста – дбайливі батьки не хочуть «виривати» доньку-школярку із звичного середовища посеред навчального року. 

Ви ж розумієте: це – і гуртки, і заняття, і друзі, - розповідає він. – Тож ми вирішили цього не робити раптово… 

Принагідно головний прокурор запевнив присутніх, що готовий спілкуватися із краянами особисто. Мовляв, розраховує на «циганське радіо», тобто – що жителі Тернопілля розкажуть на прийомах чимало цікавого.   

Відколи тут, я вже вислухав 50 людей, каже пан Бойко. – Тобто особисті прийоми – це мій пріоритет. Я віддаю цьому стільки часу, скільки можу. 

Окрім того, незабаром краяни зможуть спілкуватися із новим обласним прокурором через Skype-зв’язок.

Багато людей доїжджають до Тернополя, аби зустрітися зі мною, пояснює він. – Оскільки я не можу щодня проводити особисті прийоми за межами обласного центру, то ми будемо організовувати такі зустрічі через Skype-зв’язок. Технічні можливості уже відпрацьовані. Будемо організовувати такі прийоми за допомогою новітніх технологій. Ті, хто перебуває на значній відстані від Тернополя, приходитимуть у найближчу прокуратуру і за допомогою Skype особисто поспілкуватимуться зі мною.

Коли саме така новація запрацює, краянам обов’язково повідомлять. Про це пресслужба підготує інформацію і на сайт обласної прокуратури, і для місцевих ЗМІ. 

Бойко3

До речі, під час брифінгу Петро Бойко відповів на чимало гострих запитань, що стосувалися «свіжих» і не дуже кримінальних проваджень. Про це на «Терені» читайте згодом. 

Фото і відео авторки

ВідеоФотоТернопільщиназарплатаТеренгуртожитокбрифінгзапитанняродинаобласна прокуратураПетро Бойко