Хворий на СМА хлопчик зі Скалата виграв життєво необхідні ліки

Ще декілька днів тому сім’я Борис зі Скалата усіма можливими способами намагалас зібрати величезну суму на дороговартісне лікування для свого меншого синочка, а вже вчора збір коштів закрили на позначці 51%. Все тому, що маленький Арсенко виграв такі необхідні ліки у лотерею. 

Щороку компанія виробник розігрує 100 доз лікування, для тих країн? в яких не зареєстрований цей препарат. На участь у лотереї батьки подавалися ще 1 березня цього року в Києві, здавши аналізи та усі необхідні документи. Проте зізнаються, такого результату вони не очікували.

– Чесно кажучи, ми не вірили, що зможемо виграти. Думали, що ця лотерея не сліпа і що проводять якийсь певний відбір, адже є багато дітей в яких 1-й тип СМА, а в нашого Арсенка 2-й тип і вони між собою суттєво відрізняються, – розповів батько Арсенка Юрій Борис. – Мені зателефонувала лікарка і сказала, що ми виграли в лотерею, але ще потрібно дочекатися офіційного підтвердження, а вже через декілька днів з нами зв’язалися та запевнили, що ми дійсно виграли в лотерею. 

170560295_3045886885642410_6867768108448740105_n (Copy)

Отримати лікування Арсенко зможе протягом 2-3-х місяців, після чого на нього чекає довгий та складний шлях реабілітації. Свій рахунок по збору коштів сім’я Борис заморозила до моменту введення препарату. Частину з них використають на реабілітацію синочка, а решту коштів віддадуть на благодійність.

– Ми дуже щасливі. Шлях був нелегким і часом були такі моменти коли здавалося, що ми вже зробили все, що могли, і не знали, за що далі братися. Але завжди був хтось, хто нас підтримував, і давав нові ідеї та сили боротися далі, – розповіла у прямому ефірі мама Арсенка Надія Борис. – Ми розуміємо наскільки важлива підтримка, це значно додає сили і ми дуже дякуємо тим людям, які почали з нами цей шлях, хто долучався в процесі, які вірили в нас і допомагали хто чим міг.

На сьогоднішній день, завдяки команді волонтерів, була пророблена велика робота та вдалося провести ряд благодійних заходів. Це і ярмарки, концерти, розпродажі, акції, зібрані кошти з яких йшли на лікування Арсенка. В майбутньому заплановано ще декілька таких заходів, тому батьками було прийнято рішення, передавати виручені кошти на лікування СМАйликів.

Фото зі сторінки Help_Arsen_SMA у фейсбуці

ТернопільщинаСкалатлікуванняТеренСМААрсен Бориссім’я Борисзбір закритий