Керівників ОТГ на Тернопільщині навчали просторового планування

Основні принципи просторового планування вивчали голови, заступники голів, архітектори, посадовці ОТГ та обласної і районних державних адміністрацій під час 2-денного тренінгу «Просторове планування. Розроблення основних принципів з просторового планування ОТГ». Його днями провели у Тернопільському Центрі розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону України.

Теоретичний матеріал подавали директор ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва» Олександр Чижевський, заступник директора ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва» Тетяна Криштоп, начальник відділу ПрАТ «ЕСОММ Со» Сергій Мальцев та директор ТОВ «Картографія +» Ігор Хмара.

Після лекцій учасники тренінгу мали змогу застосувати знання на практиці. Вони готували ескізи планів просторового планування своїх ОТГ.

- Тернопільський Центр розвитку місцевого самоврядування вже провів для представників ОТГ низку дуже важливих тематичних семінарів, -  підсумував результати семінару директор Тернопільського Центру розвитку місцевого самоврядування Віктор  Литвинчук. - До проведення тренінгів залучили висококваліфікованих фахівців із величезним досвідом. Кожен із заходів складається з теорії та набуття практичних навиків. Саме це нам вдалося реалізувати спільно з експертами ДП «Український науково-дослідний і проектний інститут цивільного будівництва». На даний час усі громади області відчувають брак кваліфікованих кадрів, тому головною метою тренінгів є формування спеціалістів нового покоління з новими знаннями й новим досвідом. Це стане важливим елементом забезпечення спроможності обєднаних територіальних громад Тернопільщини.

image (3)

image (5)

image (7)

image (11)

image (14)

image

Фото з відкритих джерел

ТернопільТеренОТГпросторове плануванняЦентр розвитку місцевого самоврядуванняМінрегіон УкраїниПрограма «U-LEAD з Європою»